Setmanari d'informació local - 138 anys

Una dona de 18 anys, assassinada a Son Servera per la seva parella

2208

Un home ha assassinat, presumptament, una dona, la seva parella, a Son Servera i s’ha entregat després a la Guàrdia Civil. L'home ha dit als agents: «Crec que he mort la meva parella». L'autor del crim és un jove colombià de 23 anys.

Aquest nou cas de violència de gènere coincideix amb la notícia que les Balears amb 82,5 víctimes per cada 10.000 dones, són la comunitat autònoma amb la taxa més gran de víctimes de violència de gènere, segons l'Observatori contra la violència de gènere del Consell General del Poder Judicial.

Els jutjats amb competències en violència sobre la dona de les Illes Balears varen rebre l'any passat 4.658 denúncies. En les denúncies presentades apareixen 4.576 dones com a víctimes de violència de gènere.

D'altra banda, l'any 2015 als jutjats de la Comunitat balear es varen produir 427 casos en què la víctima es va acollir a la dispensa de l'obligació legal de declarar, cosa que representa un 9,3 per cent del total de dones víctimes.

Del total de les víctimes registrades en el conjunt del territori estatal, gairebé un 70 per cent (86.464) eren espanyoles, mentre que el 30 per cent restant (37.261) eren dones estrangeres.

Segons figura en les denúncies presentades en els òrgans judicials, les Balears (82,5), les Canàries (71,1), el País Valencià (64,5) i Andalusia amb (61,5), són les CA amb la taxa de víctimes de violència de gènere més alta. Castella i Lleó i Navarra, amb taxes entorn del 35, són les comunitats amb una taxa més baixa.

Recordau que existeix un telefon, el 016, d'atenció confidencial a les víctimes de violència de gènere. I a la pàgina web següent també hi podeu trobar informació: http://www.violenciagenero.msssi.gob.es/

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.