Setmanari d'informació local - 138 anys

Temps de calma en la negociació de l'ecotaxa

2202

Després d’unes setmanes tenses entre Podem i el Govern format per PSIB i MÉS, les postures entre els tres partits s’han anat apropant. Aquesta era la sensació que es transmetia dijous horabaixa quan finalitzava la reunió entre el Govern i els partits del pacte per tractar l’ecotaxa.

Segons el partit liderat per Alberto Jarabo, l’acord final assolit «dóna absoluta prioritat als projectes medi ambientals». Podem creu que a partir d’ara es dóna «prioritat absoluta a la protecció, la preservació, modernització i recuperació del medi natural, agrari i marí».

Així ho explicava Alberto Jarabo, que va estar acompanyat a la reunió pels diputats Salvador Aguilera i Aitor Morrás, juntament amb els consellers i conselleres Fina Santiago, Catalina Cladera, Marc Pons i Bel Oliver, i els representants de MÉS i PSIB.

Pel que fa a participació, Jarabo es felicitava ja que «estam molt contents de què la participació sigui acceptada pel govern». Ha destacat que s’ha arribat a l’acord d’incloure la participació de forma decidida a l’impost turístic. D’aquesta manera, un de cada tres anys els projectes de cada administració seran sotmesos a processos de participació.


En
 referència a la territorialització, les diferències encara s’han de llimar. Jarabo explicava que «hem apropat un poc més les posicions i ara mateix el govern proposa que un 50% del doblers de l’impost siguin territorialitzats i nosaltres hem cedit i estem ara en el 75%. Esperam en els pròxims dies poder arribar-hi a un acord».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.