Setmanari d'informació local - 138 anys

Antich demana que el Mediterrani sigui zona lliure de prospeccions

2184
Antich ha explicat que la declaració de Zepim hauria «d’anar acompanyada de l'aprovació d'un règim rigorós de protecció preventiva, adoptant mesures estrictes de gestió de les activitats productores de sorolls submarins a la zona». | Jose Mesa

El senador socialista de les Balears, Francesc Antich, ha registrat aquest dijous a la Comissió de Medi Ambient dues mocions per demanar «la finalització i arxivament dels expedients de recerca i exploració» per dur a terme prospeccions al Mediterrani, així com «una moratòria immediata de les noves sol·licituds».      


Declaració de Zepim i protecció preventiva
El socialista també ha demanat que el corredor de migració de cetacis de l'àrea localitzada entre les costes de les Balears, Catalunya i el País Valencià es declari com a zona especialment protegida d'importància pel Mediterrani (Zepim), així com ho havia sol·licitat el Govern i Aliança Mar Blava. En aquest sentit, Antich ha explicat que la declaració de Zepim hauria «d’anar acompanyada de l'aprovació d'un règim rigorós de protecció preventiva, adoptant mesures estrictes de gestió de les activitats productores de sorolls submarins a la zona».

Amenaça econòmica i mediambiental
Segons el senador, existeix un «important nombre» de permisos de recerca i autoritzacions de prospeccions que representen una «seriosa amenaça», tant «per qüestions mediambientals com econòmiques». En el mateix context, Antich ha volgut recordar que la zona més al nord del corredor coincideix amb les zones de prospeccions de les companyies Spectrum Geo Limited al mar de les Balears i amb Services Petroilers Schlumberg al golf de Lleó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.