Setmanari d'informació local - 138 anys

Els representants de Quios agraeixen la visita solidària del Consell i el PP hi veu unes vacances

2136
Més per Mallorca ha defensat que es tracta d'una «iniciativa solidària» per donar resposta al «gran drama» que viuen milers de refugiats que arriben a aquesta illa. | UH/Miquel Ensenyat

El PP balear ha demanat explicacions a l'equip de govern del Consell de Mallorca sobre la despesa del viatge del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i dos alts càrrecs de la institució insular a l'illa grega de Quios, «per saber exactament quant ha costat a tots els mallorquins».

Així ho ha apuntat la portaveu del Grup Parlamentari Popular, Marga Prohens, que ha assenyalat que els seus companys de partit al Consell han presentat una iniciativa per conèixer tots els detalls d'un viatge que «ens sona més a unes vacances pagades pels mallorquins que no a una necessitat real».

En aquest sentit, Prohens ha considerat que s'han desplaçat massa representants de la Institució, per la qual cosa ha qüestionat «l'austeritat que pregona el Govern», i ha criticat el «doble discurs» dels partits del Pacte.

«El PP demanarà moltes explicacions i sol·licitarà que aportin amb tots els pèls i senyals què ha costat aquest viatge, i quines persones formaven part de la comitiva», ha insistit la portaveu parlamentària.

En concret, el president del Consell, Miquel Ensenyat, va viatjar a Quios dia 2 de març per reunir-se amb el batle, Manolis Vournous, i representants de les dues institucions.

MÉS defensa la iniciativa solidària del Consell

Per la seva banda, Més per Mallorca ha defensat que es tracta d'una «iniciativa solidària» per donar resposta al «gran drama» que viuen milers de refugiats que arriben a aquesta illa. El portaveu parlamentari, David Abril, ha explicat que el desplaçament a Quios ha servit per facilitar una «presa de contacte» i establir com ajudar.

Amb tot, Abril ha assenyalat que les «ànsies de col·laborar» del Consell responen a la «solidaritat de Mallorca cap a Quios» i les ganes d'ajudar a tots els refugiats que diàriament arriben a aquesta illa.

Finalment, el portaveu de Més per Mallorca ha recordat que el PP a València «es va gastar els diners que havien de ser destinat a projectes de solidaritat en tripijocs immobiliaris», o el de l'expresident del PP balear, Jaume Matas, que «va prometre regalar una dessaladora a Perú que mai va arribar», per la qual cosa, ha insistit, «no tenen molts motius per demanar explicacions».

Abril ha subratllat que «hi ha mecanismes per reclamar explicacions» i ha assegurat que «ningú en el Consell s'amaga».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.