Setmanari d'informació local - 138 anys

Les malalties rares a les Balears ja arriben a 19.774 casos

2124
Els casos de malalties rares ja arriben als 19.774. | Arxiu

El Registre de Malalties Rares de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha registrat, des que es va posar en marxa el 2010 i fins al 2012, un total de 19.774 casos de malalties rares pertanyents a 18.599 pacients residents a les Balears.

Aquest nombre de registres correspon a 659 malalties rares diferents, segons ha indicat la Conselleria de Salut aquesta setmana.

Per a la Direcció General de Salut Pública i Participació, l'abordatge de les malalties rares permet conèixer-ne la presència a la població, estudiar-ne les característiques epidemiològiques i facilitar la implantació de polítiques socials i sanitàries, així com promocionar la investigació.

D'acord a les dades del Registre de Malalties Rares, Mallorca registra un total de 15.980 casos, les Pitiüses 1.903 casos i Menorca 1.891 casos.

Per grans grups de malalties, segons la classificació internacional de malalties, el major nombre de registres correspon a les anomalies congènites, amb el 19,7% dels registres, seguit pel grup de malalties rares endocrines, de la nutrició, metabòliques i de la immunitat, amb el 18,2% dels registres i, en tercer lloc, les malalties rares de la sang i dels òrgans hematopoètics.

A les Balears les estimacions assenyalen que hi ha unes 70.000 persones amb algun tipus de malaltia rara, mentre que a Espanya arriben a tres milions. En aquests moments, hi ha entre 5.000 i 8.000 malalties rares catalogades arreu del món d'acord amb la definició de la Unió Europea, que considera malaltia rara la que té una prevalença de menys de 5 casos per 10.000 habitants.

La Direcció General de Salut Pública i Participació, a través del Registre de Malalties Rares, continua treballant per facilitar l'estudi de la prevalença i distribució geogràfica de malalties rares endèmiques a les Balears, com la síndrome d'Andrade, la febre mediterrània familiar i la beta talassèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.