Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern, a favor que el nom de la capital sigui Palma i no Palma de Mallorca

2110
El Govern, a favor que el nom de la capital sigui Palma i no Palma de Mallorca. | Arxiu

El Consell de Govern s'ha mostrat aquest divendres a favor de canviar el nom de la capital mallorquina perquè es digui 'Palma' en lloc de 'Palma de Mallorca', tal com ha proposat l'Ajuntament.

Segons el portaveu del Govern, Marc Pons, el Consell de Govern ha acordat manifestar el seu criteri favorable a la presa en consideració i tramitació de la Proposició de llei de modificació de la Llei de derogació de l'article 1 de la Llei 6/2012, de 6 de juny, de modificació de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma de Mallorca.

La iniciativa farà que se substitueixi en el títol  hi ha tot el text de la Llei la denominació de Palma de Mallorca per Palma. La Mesa del Parlament, en la sessió del dia 24 de febrer de 2016, va admetre a tràmit aquesta proposició de llei presentada per l'Ajuntament de Palma. També va acordar que sigui tramitada pel procediment d'urgència.

El canvi de la toponímia realitzat en 2012 per substituir el nom oficial de la ciutat va ser defensat per Isern per garantir una «major i millor identificació», encara que va ser durament criticat per l'oposició que va assegurar que no existia justificació històrica per modificar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.