Setmanari d'informació local - 138 anys

La retolació bilingüe d’Inca a debat

2098
L'actual llei de política lingüística protegeix i garanteix la retolació només en català | Jaume Perelló (twitter)

Fa pocs dies saltava la polèmica a Inca. Diversos senyals de trànsit d’inca apareixien amb una doble retolació: en català i en castellà.

El motiu; aparentment un conductor que havia estat sancionat per haver aparcat en una zona prohibida, s’hauria posat en contacte amb el defensor del poble per denunciar que havia comès la infracció per no haver entès un senyal en el qual posava «prohibit aparcar entre els dies 15 i 30».

Segons ha pogut saber aquest diari, el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Inca, Antoni Rodríguez, fa pocs dies es va posar en contacte amb la secretaria de l’ajuntament per tal de conèixer si existia un informe tècnic que avalés la maniobra del consistori.

A més, el mateix regidor s’ha posat en contacte aquest mateix divendres amb la direcció general de política lingüística del govern per tal de saber si l’executiu pot intercedir en aquesta qüestió i assessorar-los.

Per Rodríguez, l’actual llei de política lingüística protegeix i garanteix la retolació només en català. A més a més, demana que s’aturi aquesta doble retolació fins que l’informe tècnic estigui fet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.