Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ombra de Bauzá encara perdura a les Balears

2074

José Ramon Bauzá obtenia els pitjors resultats del PP a les Balears i abandonava la presidència del Govern el mes de maig passat. Malgrat el canvi de color polític, el record de l’actual senador del partit conservador es fa difícil d’oblidar. El nou govern presidit per Armengol lamenta els «acomiadaments declarats irregulars dels empleats públics» comesos durant el mandat de Bauzá. A més, el règim especial per a les Balears aprovat per l’expresident en plena campanya electoral és qualificat avui com a «frau».

Els acomiadaments irregulars aprovats per Bauzá

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lamentat aquest dimarts durant la sessió plenària del Parlament que «els acomiadaments declarats irregulars» d'empleats públics duts a terme pel Govern de José Ramón Bauzá «ja han costat 10 milions d'euros».

Així ho ha contestat Armengol a una pregunta plantejada pel diputat de Podem, Carlos Saura, a qui ha dit que «el joc brut de Bauzá» va ser que «va amortitzar les places dels funcionaris acomiadats i per això ara no se'ls pot readmetre»En aquest sentit, la cap de l'Executiu autonòmic ha censurat «el duríssim joc brut del PP» i ha remarcat que tot i que les sentències «declaren la nul·litat dels acomiadaments, només poden garantir indemnització, que de moment ja ha costat 10 milions d'euros».

«Són 10 milions d'euros de la vergonya de la forma d'actuar del PP contra els treballadors públics d'aquesta terra», ha retret la líder socialista. A això, Saura ha lamentat que aquesta xifra «segueixi augmentant» i l'ha encoratjada a prendre mesures per arribar a una solució.

La maniobra «electoralista» de l’expresident per aprovar el nou REB

Quan quedaven només dues setmanes per celebrar les eleccions autonòmiques de 2015, l’encara president del Govern balear José Ramon Bauzá es feia una foto de la mà de Mariano Rajoy assegurant que s’havia assolit una reforma del Règim Especial Balear.

La primera reunió de Bauzá amb el president de l’Estat espanyol se celebrava després de quatre anys de govern a les Balears, i coincidia amb l’arribada de les eleccions. Per això, des de l’oposició, les veus no dubtaven a afirmar que ens trobàvem davant una acció «de caràcter electoralista».

I la maniobra «electoralista» avui és vista directament com a «frau». Ha passat quasi un any d’aquesta reunió i el finançament destinant a les Illes no ha variat. Per això el Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una proposició no de Llei presentada pel Grup Parlamentari MÉS per Mallorca per instar el Govern a aprovar un nou règim especial per a Balears (REB).

La diputada d'aquesta formació Joana Aina Campomar ha dit, durant la defensa de la seva proposta, que l'«emergència econòmica» fa «urgent debatre'n la necessitat» i que «la societat faci seva aquesta petició». La diputada del Grup Mixt i portaveu de Gent per Formentera (GxF), Sílvia Tur, ha carregat durament contra l'«intent de REB» que va començar a tramitar l'expresident del Govern José Ramón Bauzá, i ha dit que «en comptes d'incorporar la lletra efa de finançament, portava la de frau».

En la sessió plenària també s’ha plantejat la possibilitat que les Balears denunciïn «l'Estat per incompliment del REB» aprovat el 1998 i així portar-lo al Tribunal Constitucional per poder-lo «renyar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.