Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears lideren la baixada de l'atur a l'Estat espanyol

2070
A nivell anual, les dades indiquen que el nombre d'aturats es redueix en un total de 8.585 persones en relació amb l'exercici anterior, és a dir, una baixada del 10,69% d'aturats. | Arxiu UH/ S. Amengual

Les Balears registren la major caiguda de la desocupació en termes percentuals al febrer, seguides de Catalunya (-1,51%), segons ha informat aquest dimecres el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. En concret, el nombre total d'aturats arriba a 71.710 persones, una disminució de 3.263 persones (4,35% de descens respecte al mes anterior).

A escala anual, les dades indiquen que el nombre d'aturats es redueix en un total de 8.585 persones en relació amb l'exercici anterior, és a dir, una baixada del 10,69% d'aturats.

En l'àmbit estatal, l'atur baixa en onze comunitats autònomes, entre les quals destaquen Catalunya, les Balears i Canàries; i puja a sis, com ara Andalusia o Madrid, que registren una pujada 16.265 i 2.210 aturats, respectivament.

La reacció de la PIMEM

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, PIMEM, valora positivament la pujada de l'afiliació en una mica més de dotze mil persones I que hi hagi 3.263 persones menys en atur que al gener passat i 8.585 menys que fa un any. No obstant això, la PIMEM considera preocupant que el 85% dels contractes signats al febrer hagin estat temporals, «la qual cosa evidencia l'anèmia de la nostra economia, incapaç de formalitzar contractes fixos o indefinits», segons Antoni Mas, president de PIMEM.

D'altra banda, la Federació ha ressaltat que els aturats que no cobren cap tipus de prestació ascendeixen a les 36.147 persones, fet que repercuteix en unes càrregues majors de les famílies. Amb tot, segons la PIMEM, el consum no acaba de reactivar-se i la crisi segueixi afectant de ple a les famílies i petites i mitjanes empreses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.