Setmanari d'informació local - 138 anys

Un nou REB en camí

2066
Joana Aina Campomar (MÉS) ha assenyalat que és urgent debatre la necessitat del REB per «l'emergència econòmica» i la importància que «la societat faci seva aquesta petició». | MÉS

El Parlament ha aprovat per unanimitat aquest dimecres la proposició no de Llei presentada pel Grup Parlamentari MÉS per Mallorca per instar al Govern a aprovar aprovi un nou Règim Especial per a Balears (REB).

La diputada d'aquesta formació, Joana Aina Campomar, ha assenyalat que és urgent debatre la necessitat del REB per «l'emergència econòmica» i la importància que «la societat faci seva aquesta petició». El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha assenyalat que «és necessari un acord» entre tots els grups perquè «a Madrid» vegin aquesta reivindicació «amb altres ulls».

L'anterior REB: «Efa de frau»

La diputada del Grup Mixt i portaveu de Gent per Formentera (GxF), Sílvia Tur, ha assenyalat «l'intent de REB» que va començar a tramitar l'expresident del Govern, José Ramón Bauzá, i ha afirmat que «en comptes d'incorporar la efa de finançament, portava la efa de frau».

Tur, ha plantejat la possibilitat que Balears denunciï «l'Estat per incompliment del REB» aprovat el 1998 i així portar-lo al Tribunal Constitucional per poder «renyar-lo».

Per la seva banda, el diputat del PSIB, Andreu Alcover, ha considerat que és més important posar-se d'acord en planificar com demanar aquest REB, i no tant en «què demanar». Antoni Camps (PP), Jaume Font (PI) i Carlos Saura (Podem) també s'han posicionat a favor d'aquesta proposició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.