Setmanari d'informació local - 138 anys

El SEPC crida a la vaga contra el 3+2

2044
La vaga està convocada per a estudiants des de tercer d'ESO a segon de Batxillerat | SEPC Mallorca

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) crida a la vaga estudiantil d’aquest dijous 3 de març en contra de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) i del conegut com a Decret 3+2, normes que tenen un «enfocament elitista i mercantilista de l'educació», segons han criticat.

Els portaveus de la vaga a les Balears, Marina Perelló i Pau Picó, han expressat en un acte davant la seu de la Conselleria d'Educació i Universitat que la vaga està convocada per a estudiants des de tercer d'ESO a segon de Batxillerat. A les 12h de dijous es realitzarà una concentració a la plaça del Tub de Palma.

Segons Picó, s'hauria de fomentar una educació que «incentivi la creativitat i el pensament propi de l'alumne i que no el tracti com a mercaderia com fa, més que mai, el 3+2».

Segons Perelló, el 3+2 obligaria a haver de realitzar tres anys de grau i dos de màster per poder entrar al mercat laboral, «costant els màsters públics entre 3.000 euros i 23.000 euros» i ha volgut destacar que «només són el 35%» de l'oferta total.

El SEPC ha decidit dur a terme aquesta convocatòria, «com sol fer per aquestes dates, per fer pressió i mostrar la força de la comunitat estudiantil», després que l’Assemblea de Docents hagi desconvocat la vaga indefinida, a la qual sempre han donat suport.

Els portaveus també han censurat «l’atac a la llengua» de la Lomce.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.