Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reconeix l'abisme entre dormir a l'hotel o treballar-hi

1984
Les cambreres de pisos han de netejar moltes més habitacions en menys temps, mentre les empreses augmenten els beneficis | Derek Jensen

La proposta de MÉS de lligar les estrelles d’hotel a les condicions laborals ha estat aprovada a la Comissió de Turisme del Parlament aquest dijous. La iniciativa incideix directament en col·lectius com les cambreres de pisos, que han de netejar moltes més habitacions en menys temps, com ha recordat el partit.

El diputat de MÉS per Mallorca, Antoni Reus, ha recalcat que «aquesta proposta no fa referència a les situacions d'incompliment de la normativa laboral, per això hi ha el pla d'inspecció de treball que el Govern du a terme amb bastant d'èxit. Però hi ha situacions, com el nombre d'habitacions que una cambrera de pis ha de netejar en un dia que podrà ser legal però no és desitjable i no es poden considerar ocupació de qualitat». A més, l'agrupació ha recordat que els rècords de turistes no s'han traduït en l'augment de plantilles dels hotels, sinó de la precarització del sector o la reducció d'empleats mentre els beneficis empresarials han augmentat.

La proposició va ser presentada fa tres setmanes per MÉS per Mallorca i afecta al Decret 20/2015, en concret perquè aquest contempli la qualitat laboral en la baremació de categories. El text ha rebut el recolzament de MÉS per Menorca, PSIB-PSOE i Podem. El PI-Proposta per les Illes i Ciutadans s'han abstingut i el Partit Popular hi ha votat en contra. La proposta serà remesa al Govern de les Illes Balears perquè fixi aquests paràmetres de qualitat laboral a partir d'un debat amb els agents socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.