Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «La declaració d'una nova reserva marina a sa Dragonera és inconvenient»

1980
Actualment existeixen dos espais protegits en l’àmbit immediat de sa Dragonera, que inclouen el territori terrestre i l'entorn marí perifèric | Ingo Mehling

El Grup Ornitològic de Balears (GOB) ha suggerit l'ampliació del parc natural de sa Dragonera, enfront de la possibilitat que la Conselleria de Medi Ambient declari una nova reserva marina. Segons els ecologistes, la declaració d'una reserva nova no garanteix la protecció de la zona, perquè comportaria diferents àmbits de protecció, competències gestores i instruments de planificació. En canvi, ampliar el parc natural de la Dragonera suposaria optimitzar la gestió d'aquests espais en eficàcia, eficiència i coherència ambiental.

Les observacions al Decret

La tramitació d’un decret per a la creació de la Reserva Marina del Freu de sa Dragonera es va iniciar el desembre de 2015, a proposta de diverses entitats socials d'Andratx. El Gob ha volgut recordar que actualment ja existeixen dos espais protegits en l’àmbit immediat de sa Dragonera, que inclouen el territori terrestre i l'entorn marí perifèric, i que la nova reserva marina proposada no coincidiria amb aquests, fet que complicaria la protecció efectiva.

La continuïtat econsistèmica

La declaració per part de la CAIB d’un espai natural protegit que incorpori aigües exteriors és possible si es demostra la continuïtat ecològica en relació a les àrees contigües, terrestres o marines, de competència autonòmica, segons va dictaminar la Comisión de Estudios del Consejo de Estado. En aquest sentit, la continuïtat és evident per la continuïtat ecosistèmica i la necessitat de la zona per algunes espècies clau, i pel Pla de Gestió LIC-ZEPA ES0000221 Sa Dragonera (en tramitació).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.