Setmanari d'informació local - 138 anys

L'equip de govern de Cort tanca files per evitar la reprovació de la regidora Martín

L'equip de govern municipal ha votat en bloc en el ple d'aquest dijous en contra de la reprovació de l'edil de Som Palma plantejada pel PP

1978
La reprovació que proposava el PP no ha tirat endavant gràcies als vots de l'equip de govern municipal. | Arxiu

Aquest dijous se celebrava al saló de plens de l'Ajuntament de Palma el ple municipal corresponent al mes de febrer. Un ple que havia aixecat una gran expectació en les darreres setmanes. El motiu: la reprovació proposada pel PP de la regidora de Som Palma Antònia Martin. Una reprovació que, gràcies als vots en contra de l'equip de govern, no ha prosperat.

«La senyora Martín va faltar al respecte als ciutadans de Palma»

Qui argumentava la reprovació era la regidora conservadora Margalida Durán. Una Durán que acusava, una vegada més, a Martín de no haver donat les explicacions que el PP li havia demanat en el ple del mes de gener. «No va ser clara ni honesta. La senyora Martín va faltar al respecte als ciutadans de Palma», sentenciava Duran. La mateixa regidora demanava una altra vegada al batle de Palma, José Hila, que permetés que la votació per la reprovació fos secreta. Argumentava que l'equip de govern havia de votar «amb consciència».

«No hi ha raons per a reprovar-la»

Era el torn de la defensa de Martín. Prenia la paraula la portaveu del govern municipal, Neus Truyol. «Considerem que la regidora Martín ja va donar les explicacions pertinents en l'anterior ple, en la roda de premsa de fa uns dies i en les reunions amb els diferents grups municipals», engega Truyol. La portaveu també assegurava que la regidora de Som Palma ja havia demanat disculpes «per si no havia donat les explicacions que tocaven» o aquestes «no havien estat prou clares». Per Truyol, «no hi ha raons per a reprovar-la».

«Els seus companys de formació no l'han ni volguda defensar»

El torn de paraula requeia de nou en la portaveu del PP Marga Durán, «cap de vostès està content amb l'actuació de Martín», etzibava, «els seus companys de formació no l'han ni volguda defensar».

Durán reclamava de nou la votació secreta i sentenciava «si no tenia res a amagar, no entenem per què no ha sortit abans a donar explicacions».

Tornava a tenir el torn de paraula la portaveu municipal Neus Truyol, la qual només el feia servir per rebatre a Durán amb un contundent «sempre votem amb consciència».

Finalment es produïa la votació a mà alçada. 16 vots en contra i 13 a favor impedien la reprovació de la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín.

Peticions de dimissió

Ja a primera hora del matí, en la seva intervenció durant el ple, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, demanava la dimissió de la regidora de Som Palma per tot l'afer amb la concessió de la beca al seu marit.

Ciutadans, poca estona després, feia la mateixa petició, al·legant que Martín havia tingut una actitud «inadmissible» en les explicacions que va donar en el ple del mes de gener. Pel portaveu de la formació, Pedro Luís Ribas, «els errors en política es paguen amb la dimissió». Un Ribas que també criticava que el govern digués que la regidora Martín s'havia reunit amb els diferents grups municipals per a donar explicacions, «fer cafès amb els portaveus dels partits no és donar explicacions. Això es fa al ple».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.