Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern d'Espanya destina 750 milions a l'AVE Madrid-Zamora mentre ignora els vols entre illes

1974

La Comissió de Turisme del Parlament ha aprovat la proposta socialista per exigir al Ministeri de Foment que compleixi amb l'Obligació de Servei Públic dels vols entre illes. El diputat socialista Damià Borràs ha criticat durament que la ministra en funcions, Ana Pastor, no hagi donat resposta a la petició per unanimitat del Parlament per complir l'acord de servei públic pel que fa a freqüències i horaris mentre no hi hagi una tarifa plana de 30 euros per als vols entre illes.

En aquest sentit, Borràs ha denunciat que la ministra ha remès una carta al Parlament en la qual «no dóna cap solució ni resposta positiva a cap dels punts plantejats per la proposta aprovada per unanimitat al Parlament el mes de desembre». Per això, el socialista ha demanat a la ministra «més cura i rigor a l'hora d'atendre allò que una cambra autonòmica aprova amb els vots a favor de tots els grups polítics».

Mentre el ministeri remetia aquest «acusament de rebut» a les Balears, Pastor destinava 750 milions d'euros per a l'AVE Zamora-Madrid, una inversió que per la ministra en funcions era «de justícia social».

Borràs ha insistit al ministeri «que vigili i faci complir amb la màxima urgència l'Obligació de Servei Públic per als vols entre illes, que reclami a les companyies operadores estabilitat i continuïtat en els horaris i freqüències i si cal, que es modifiquin les condicions de l'OSP d'acord als interessos dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears».

Finalment, Damià Borràs ha reiterat la necessitat que el Ministeri consensui amb el Govern de les Illes Balears, Consells Insulars i entitats socials i econòmiques, una tarifa plana de 30 euros per als vols entre illes.

La proposta ha estat aprovada amb l'abstenció de PP i Ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.