Setmanari d'informació local - 138 anys

79 anys després: en memòria de Darder, Jaume, Mateu i Ques

1942
Presentació de l'acte d'homenatge aquest dimarts a Palma. | Comissió 24 de febrer

La Comissió 24 de Febrer i l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma organitzen l'acte unitari en memòria dels batles de Palma i d’Inca Emili Darder i Antoni Mateu; el diputat Alexandre Jaume i l’empresari d’Alcúdia Antoni Maria Ques, assassinats pel règim franquista el 24 de febrer de 1937. El Mur de la Memòria del cementeri de Palma acollirà l'homenatge diumenge 28 de febrer.

L'acte comptarà amb familiars dels assassinats i representants de les corporacions municipals d'Inca i Palma, encapçalada pel batle José Hila. En concret, el nét d’Alexandre Jaume, Andrés Luis Jaume, llegirà el manifest, i Biel Majoral oferirà un recital acompanyat del seu fill abans de l’ofrena floral. Els darrers anys, l’Ajuntament de Palma no participava en aquest homenatge a la memòria dels afusellats.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló, ha manifestat que «aquest Ajuntament té molt clar que lluita i seguirà lluitant per la defensa de la memòria històrica». Per a Perelló, l’acte de diumenge és «una oportunitat única perquè aquest equip de govern pugui donar suport a entitats que fa molts anys que lluiten per la justícia».

La Comissió 24 de Febrer

Vint entitats, sindicats, associacions i partits polítics formen la Comissió 24 de febrer, que enguany celebra que l'acte sigui unitari, institucional i «per a les famílies», com ha manifestat la representant de la Comissió, Tonina Mercadal. Mercadal ha recordat que «entre els quatre afusellats hi havia un diputat i dos batles que no varen perdre el seu càrrec per unes eleccions, varen ser assassinats»..

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.