Setmanari d'informació local - 138 anys

Política Lingüística reclamarà més recursos per a l'ensenyament en català

1868

La Direcció General de Política Lingüística formarà part de la Taula tècnica per a la dinamització i la normalització de la llengua catalana en els centres públics que la Conselleria d'Educació i Universitat té previst crear per avançar en la normalització lingüística en l'àmbit escolar.

La decisió de crear aquesta Taula tècnica es va fer pública la setmana passada, després de la celebració de la Taula Sectorial d'Educació sobre el Decret de Llengües, informa el Govern en un comunicat. De fet, l'esborrany del Decret de llengües estrangeres s'ha consultat amb la Direcció General de Política Lingüística que, al seu torn, va fer arribar a la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat una sèrie d'aportacions amb l'objectiu de millorar el text.

En aquest sentit, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, vol agrair la predisposició i la bona voluntat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, de treballar conjuntament «per garantir la presència que li correspon al català com a llengua vehicular de l'ensenyament i perquè s'avanci en la normalització lingüística al món educatiu».

El contacte entre Marta Fuxà i Maria Alorda és constant i continu -diu el comunicat- perquè mentre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura té la competència en tot el referent a la normalització de la llengua catalana, la competència específica pel que fa a la normalització del català en l'àmbit educatiu recau en la Conselleria d'Educació.

«Tant la directora general de Formació Professional i Formació Professional com jo mateixa estem d'acord que és important unir esforços per reclamar més recursos per a l'ensenyament en català», ha declarat la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.