Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fundació gonellista Jaume III pretenia cobrar subvencions sense justificar-les

1864
La despolitització de la direcció de l'Institut d'Estudis Baleàrics ha permès saber que la Fundació gonellista no ha presentat les corresponents i imprescindibles justificacions de les subvencions. | Fundació Jaume III

Mentre la Fundació gonellista Jaume III presumia de no rebre subvencions públiques i acusava entitats que defensen la llengua pròpia de les Balears de rebre'n, l'Institut d'Estudis Baleàrics dirigit pel militant del PP, Antoni Vera, regava amb doblers públics les publicacions de l'entitat secessionista. Concretament, Vera va fer-se càrrec de les despeses per la publicació del volum 'Un model lingüístic', elaborat per l'ara diputat del partit polític Ciudadanos, Xavier Pericay.

Igualment, la Fundació Jaume III obtingué el compromís del govern Bauzá més de 2.000 euros públics per elaborar un 'Vocabulari escolar'. Igualment, es va comprometre una una subvenció per fer possible l'edició d'una versió de la novel·la de Llorenç Villalonga en 'bâlèá', que es titula, 'Bearn o sa sala de ses pepes'. Aquesta vegada la persona responsable de perpetrar la proposta de la Fundació Jaume III no va ser Xavier Pericay, sinó la seva dona, Maria Antònia Lladó, coordinadora lingüística d'IB3 Televisió, que també és l'autora del pròleg. L'edició la va fer l'editorial Sloper S.L, propietat de Roman Pinya Valls, que en un article de premsa proposava l'extermini de tots els camisetes verdes del món.

Ara, gràcies a la despolitització de la direcció de l'Institut d'Estudis Baleàrics, s'ha sabut que la Fundació gonellista no ha presentat les corresponents i imprescindibles justificacions de les subvencions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.