Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes defensa un referèndum vinculant per a Catalunya

1820

El diputat de Podem al Congrés Juan Pedro Yllanes assegurava dimarts que si arriba a concretar-se un referèndum a Catalunya, seria vinculant. El que fou número u a les llistes de les Illes en les eleccions estatals recordava que «no té cap sentit que el dret a decidir sigui només consultiu».

En declaracions a Rac 1Yllanes considera que demanar un referèndum posterior a la reforma constitucional «seria un problema seriós", per això aposten per la via de l'article 92, abans d'una reforma de la Constitució que reconegui el dret a decidir dels pobles que integren l'Estat.

L'article de la Constitució que esgrimeix permetria als catalans fer la consulta legalment: «Difícilment es podria parlar de delicte».Després que el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va dir el dilluns que «no hi havia aproximació possible» entre les postures de la seva formació i la capitanejada per Pablo Iglesias respecte al referèndum, Yllanes li ha recomanat que parli amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i amb la diputada al Congrés i exministra Carme Chacón (PSC).

En aquest sentit ha recordat que el PSC, fa tres anys, promovia un referèndum per aclarir l'opinió i la voluntat dels catalans respecte a la resta de l'Estat: «Té falta de memòria», ha dit d'Hernando.
«Si hem d'escoltar a Antonio Hernando, serà molt difícil que tinguem un acord de govern. Les converses acaben de començar. Segurament arribarem a bon port», ha afegit.

Referència al PP de València

El protagonista de Juan Pedro Yllanes també s’ha fet notar el la proposició de pacte de govern presentada per Podem per tal d’assolir una coalició progressista a l’Estat espanyol. Yllanes ha col·laborat en la redacció d’un document que cerca la unió amb el PSOE per treure de l’executiu al PP.

I precisament el jutge en excedència ha sumat noves opinions referents a l’actual situació del partit liderat per Mariano Rajoy, considerant que s hauria de plantejar «seriosament» si en el cas del PP de València «convendria» aplicar la llei de partits, que preveu la dissolució d'una força política quan és investigada per associació criminal.

Així mateix, Yllanes ha criticat el «blindatge» de Rita Barberá al Senat i ha instat el PP a «predicar» i no proclamar la seva tolerància zero davant la corrupció per després enviar un missatge «molt més suau» en aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.