Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a la campanya de recol·lecció de la patata poblera

1772
Sa Pobla dóna el sus a la recol·lecció de la patata. | UH-Arxiu

Sa pobla dóna el sus a la recol·lecció de la patata. Devers 200 pagesos han participat aquesta setmana en un dinar al qual han assistit el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal i la consellera Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i que ha apadrinat el batle de la localitat, Biel Ferragut.

Alguns representants polítics i d’Unió de Pagesos i d’UPA-AIA han assistit a l’acte que dóna el tret de sortida a una «campanya estranya» tal com l’ha qualificada Juan Mateu Caldés, gerent de Mateu Export, per mor de la sequera.
 
Caldés, tot i això, ha recordat que no és l’any que la recol·lecció s’inicia més aviat, ja que el 2007 va començar el 31 de gener. Tot i les «circumstàncies hostils» considera que la disciplina dels productors poblers serà la clau per tirar endavant un bon any.
 
Així ho ha desitjat la consellera Cladera que ha destacat la «importància de la incorporació de joves al camp» i ha reconegut «l’esforç del sector». El conseller Vidal, de la seva banda ha recordat que tira endavant un pla estratègic d’agricultura a Sa Pobla perquè «hi hagi un sector de la patata fort».  «Nosaltres passarem però vosaltres heu de mantenir una feina digna» ha dit Vidal. 

El batle de Sa Pobla, Biel Ferragut, ha agraït la presència del conseller i ha subratllat que feia «4 anys que el conseller d’agricultura no assistia a aquest dinar de germanor». També ha fet referència al pla estratègic per la localitat que s’ha iniciat amb entrevistes als pagesos i continuarà amb els portals. Igualment ha demanat a Vidal la neteja dels torrents i continuar fent feina per combatre la sequera agrària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.