Setmanari d'informació local - 138 anys

Antònia Monroig, guanyadora de l’Art Jove de disseny

1754
Antònia Monroig ha estat escollida guanyadora del certamen de disseny de la nova línia gràfica del programa cultural Art Jove. | CAIB

Antònia Monroig (Petra, 1993) ha estat escollida guanyadora del certamen de disseny de la nova línia gràfica del programa cultural Art Jove durant l’exposició dels finalistes, celebrada a Sa Possessió aquest divendres, en un acte que també ha servit per donar a conèixer les novetats més importants de la nova convocatòria d’Art Jove, que convocarà fins a nou certàmens dins 2016.

Monroig ha estat declarada guanyadora entre la resta de finalistes, un total de sis, per un jurat format per Fede Ruiz (C3PO Comunicació), David Robles (Fundición Gráfica), Fátima de Juan (guanyadora del certamen de disseny de 2014) i Marc Masmiquel (artista, dissenyador i fotògraf). El premi per aquesta convocatòria és de 1.000 euros i l'encomana de desenvolupar la línia gràfica del programa cultural Art Jove, que inclou cartellisme, flyers, bases i material gràfic general.

Monroig, segons ha explicat el Govern, s’ha format a la Universitat de Barcelona en el Grau de Disseny. Ha treballat a l’empresa Disset Comunicació fent treballs de disseny gràfic, disseny editorial, il·lustració, cartellisme i arts finals. També ha col·laborat Microcosmos, on ha desenvolupat tasques de dissenyadora gràfica, editorial i directora d’art.

El nom de la guanyadora s’ha donat a  conèixer en el transcurs de la festa Art Jove #OFF organitzada conjuntament pel departamento Art Jove i l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), escenificant així la sintonía recuperada després d’uns anys en què el programa gairebé va ser desmantellat. Cal recordar que el programa Art Jove és una de les apostes de la Direcció General d'Esports i Joventut, a través de l'IBJove, i que es recupera aquest 2016 amb un pressupost de 98.000 euros.

Els certamen que es convocaran el 2016, segons ha explicat el Govern, seran Arts Visuals, Música Jove Contemporània, Creació Teatral Jove, Fotografia CooperArt, Reportatges Breus “cròniques del Sud”, Disseny Gràfic, Literatura “Dones i Homes escriuen en lila”, Curtmetratges i Arquitectura Jove. Tots aquests es sumen al certamen de disseny fallat aquest divendres. Aquests certàmens s'organitzen, la majoria d'ells, en col·laboració amb diverses entitats i l'Institut Balear de la Joventut.

Entre els organismes públics que hi col·laboren hi ha el Col·legi Oficial d'Arquitectes, la Direcció General de Cooperació, l'Institut Balear de la Dona, l'Institut d'Estudis Baleàrics o Ajuntament de Palma. S'intenta que en tots els casos, els premis generin activitat artística i cultural, i no sigui només una dotació econòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.