Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem qualifica l'impost turístic com a «frau a la ciutadania»

1620

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha qualificat aquest dilluns l'impost turístic que s'aplicarà a Balears com a «frau a la ciutadania» i ha admès que el seu grup no esperava que hi hagués en aquests moments aquest «bloqueig» per part del Govern al no acceptar el gruix de les esmenes que ha presentat Podem.

Segons ha dit en roda de premsa Camargo, es troben en una situació a la qual «no pensàvem arribar». A més, ha dit que si s'hagués de votar en aquest moment el projecte de llei turístic no s'estaria votant una ecotaxa i ha opinat que, per exemple, no es pot «fer dependre del nombre de turistes l'obrir o no una escola a Balears».
La portaveu parlamentària, qui ha iniciat la roda de premsa reclamant «llibertat per als titellaires» de Madrid, ha explicat que la vintena d'esmenes que han presentat a l'impost turístic «pretén salvar l'objectiu mediambiental que el projecte del Govern ha desfet». Segons Podem, aquest impost hauria de «minimitzar els danys mediambientals derivats de l'afluència massiva de turistes» a les Illes, alguna cosa que «no queda de cap manera recollit en el projecte de llei».
«L'impost és un frau a la ciutadania, no és, ni molt menys, tan ambiciós com era la primera proposta d'ecotaxa. Ens sembla una mesura per tapar quatre forats, una mesura per recaptar els doblers que no arriben d'una altra manera», ha manifestat.
Camargo ha lamentat que no s'hagi acceptat el gruix de les seves esmenes, com que el 30 per cent dels projectes sigui decidit pels ciutadans o que aquests responguin a una territorializació «perquè es destini en funció de la pressió humana i de la petjada turística».


«Nosaltres volem parlar de responsabilitat ecològica, no fer més greuges i estam convençuts que aquest objectiu mediambiental no s'està respectant», ha manifestat la portaveu, qui, preguntada pel vot de la seva formació en el cas que avui mateix es produís la votació, ha respost que llavors no s'estaria votant una ecotaxa.
Camargo ha assenyalat que Podem és conscient dels problemes de finançament que existeixen en la Comunitat, si bé ha afegit que, si l'impost turístic «és una mesura per recaptar i tenir ingressos, l'ecotaxa seguiria pendent en tant que impost turístic».
En qualsevol cas, la portaveu ha dit que espera que el Govern accepti alguna de les esmenes perquè «encara queden dies» o «que s'accepti que això no és un impost que pugui ser denominat ecotaxa». A més, ha assegurat que el sentit del vot del seu grup serà el que determinin els seus òrgans polítics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.