Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB reclama un pla de protecció i conservació de les zones humides

1469
El GOB reclama un pla de protecció i conservació de les zones humides. | E.P.

El Grup d’Ornitologia Balear (GOB) ha reclamat al Govern Armengol un pla de protecció i conservació de les zones humides i, en aquest sentit, ha assenyalat que el Pla Hidrològic, aprovat pel PP, és «insuficient» per garantir la conservació ecològica.

Amb motiu de la propera celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls, el 2 de febrer, el GOB ha recordat l'obligació, establerta per la Directiva Marc de l'Aigua de protegir, millorar i regenerar totes les masses d'aigua, i especialment d'aplicar les mesures necessàries per reduir progressivament la contaminació.

Els ecologistes han indicat que l'estat de conservació de les zones humides de Balears és «molt millorable», i han recordat la «preocupant situació» de progressiva pèrdua de qualitat de les aigües del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, la qual cosa «està perjudicant les condicions ecològiques i té conseqüències evidents sobre la fauna».

Amb tot, l’entitat apunta que «més enllà de l'enfocament purament hidrològic de les masses d'aigua, s'hauria d'abordar la seva protecció i conservació des d'una perspectiva ecològica», regulant a les zones humides altres usos que «potser no tenen un impacte directe sobre la qualitat de l'aigua però sí sobre la resta d'elements naturals d'aquestes zones».

En aquest punt, han remarcat que algunes zones humides -les que formen part de la xarxa d'espais naturals protegits- compten amb instruments integrals normatius i de planificació propis, però en canvi hi ha unes altres que no els tenen.

Per tot això, des del GOB afirma que s'hauria de «considerar la conveniència» d'aprovar una norma específica de protecció de les zones humides «que reforçaria la protecció d'aquests ambients ecològicament excepcionals», una proposta que es va plantejar en diferents legislatures de governs progressistes, però que finalment no es va aprovar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.