Setmanari d'informació local - 138 anys

Andreu Manresa: «IB3 va néixer en el temps de les piràmides»

1427
Andreu Manresa, director d'IB3, a Ona Mediterrània amb l'equip del Crepuscle Encén Estels | dB

El periodista Andreu Manresa, nou director d’IB3, visitava aquesta setmana el programa El Crepuscle Encén Estels i deixava nous titulars pel que fa al nou model de gestió de l’ens autonòmic. Els estudis d’Ona Mediterrània rebien un periodista amb 40 anys d’experiència que en el seu nou càrrec ha de signar diàriament centenars de documents. Malgrat tot, el nou director intenta llegir bé tot el que firma, ja que «hi ha gent que per no llegir quan tocava ara és a la presó de Palma».

Andreu Manresa arriba a IB3 després d’aprovar-se la reducció del pressupost en 2 milions, i ell mateix recorda que en els inicis de l’ens autonòmic el pressuposat anual se situava«entre els 100 i els 140 milions d’euros». En aquest 2016 la xifra ha baixat fins als 28,6 milions d’euros, un 12 per cent menys que l’any anterior.

Per tant, el repte actual demana «austeritat, imaginació i ajustar-se a una economia domèstica amb rigor i esforç». En la seva conversa en el programa dirigit per Pere Estelrich, Manresa s’esforçava a recuperar un ens desprestigiat en els darrers anys. Creia necessari «aplicar la gestió d’un ens públic per a què la gent l’estimi i no faci ostentació pel fet de no tenir-ho sintonitzat».

Sorprèn l’arribada d’un professional dels mitjans a una radiotelevisió autonòmica que estava acostumada a ser controlada per gestors externs al gremi: feia 11 anys que no hi havia un periodista de la casa al capdavant d’IB3. I l’encarregat de trencar aquesta tendència assegurava que «és l’hora de fer possible el que de jove has estudiat i predicat. S’ha de crear un mitjà públic plural, justificat per la informació i la llengua que utilitza, i allunyat de qualsevol propaganda».

Després de 40 dies al capdavant de l’ens, Manresa assegurava que «els polítics em varen dir que no es ficarien en la meva feina», i sembla que per ara així s’han mantingut. Igualment, el nou director afegia que els polítics “tenen la tendència a veure els mitjans com un altaveu i no com un mirall».

Exemples com la desapareguda Televisió de Mallorca poden servir de model per Manresa. Precisament, el periodista es referia a aquest mitjà recordant que n’era un , afegint que«la raó de la nova IB3 és l’interès general, fugint de programes vulgars que ja fan les televisions comercials». Com a conseqüència, Manresa cercarà «tenir molt de públic, però no a qualsevol preu».

L’entrevista realitzada amb l’equip d’El Crepuscle Encén Estels va permetre recordar i parlar a fons dels inicis de la radiotelevisió autonòmica. Manresa no dubtava en recordar que«IB3 va néixer en el temps de les piràmides, era el temps del Palma Arena, de l’òpera de Calatrava, de les autopistes a Eivissa, del Palau de Congressos, del dic de Ciutadella, .... ». Segons les paraules del periodista, «en aquells inicis es feien festes grosses perquè hi havia doblers a rompre, però allò que va passar en el passat no tornarà a repetir-se». 

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.