Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol dóna suport a Sánchez i critica el «repartiment de càrrecs» d'Iglesias

1396
La reunió dels socialistes ha començat amb un minut de silenci en record de la dona britànica assassinada dissabte a Calviá pel seu marit. | PSIB

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha apostat aquest dissabte per un govern «progressista» a l'Estat espanyol presidit per Pedro Sánchez i ha criticat el líder de Podem, Pablo Iglesias, pel seu plantejament «de repartiment de càrrecs, més que de polítiques necessàries» en benefici dels ciutadans.

El PSOE, amb Pedro Sánchez al capdavant, ha de liderar i «comprometre's» amb l'engegada un govern «reformista», però, en primer lloc, s'han de pactar amb la resta de partits les iniciatives de govern a desenvolupar en la nova legislatura, ha defensat Armengol.

«El PSOE ha de ser més que mai el partit de la responsabilitat, del sentit comú i del diàleg», ha subratllat Armengol, que ha requerit «tot el suport» del seu partit per a Sánchez en aquest procés.

En aquest context, la líder socialista ha advertit que «no es pot governar a qualsevol preu» i ha insistit que, sobretot, l'important «no és parlar de càrrecs, sinó de projectes i iniciatives polítiques».

La també presidenta de Balears ha assenyalat que, en aquest sentit, a l'Arxipèlag es va fer «bé» després de les eleccions autonòmiques de maig perquè els partits d'esquerra -PSIB, MÉS i Podem- es van asseure a parlar de polítiques i de gestió i, finalment, es va signar el Pacte per la Governabilitat de les Illes Balears.

Condemna a Rajoy
Armengol també ha criticat «amb totes les lletres la decisió covarda» de Mariano Rajoy (PP) de no optar a presidir el govern d'Espanya i que «li resolguin uns altres el problema», la qual cosa «demostra que no és la persona adequada» per estar al capdavant del país. És una «irresponsabilitat absoluta», ha afegit.

El PSIB-PSOE ha celebrat aquest dissabte un Consell Polític Extraordinari a la seva seu de Palma per, entre altres objectius, analitzar la situació 'política extraordinària' en la qual es troba l'Estat després de les eleccions generals del 20 de desembre. La reunió dels socialistes ha començat amb un minut de silenci en record de la dona britànica assassinada dissabte a Calviá pel seu marit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.