Setmanari d'informació local - 138 anys

Primer assassinat masclista de l’any a Mallorca

Una dona de 49 anys ha estat assassinada la matinada d’aquest dissabte a Calvià pel seu marit

1378

Una dona de 49 anys ha estat assassinada aquest dissabte presumptament estrangulada pel seu marit al seu domicili de la Costa de la Calma de Calvià, al carrer Bella Vista, segons informa l’agència Efe.

Pel que sembla, el marit va cridar a les 03.20 hores al servei d'emergències 112 i va confessar que havia matat la seva dona a casa de la Costa de la Calma.

La Policia Local de Calvià i una UVI mòbil del 061 es van presentar al domicili i l'equip sanitari va intentar reanimar la dona, que havia patit una aturada cardiorespiratòria, però no varen poder fer res per a salvar-li la vida.

Els professionals sanitaris van observar que la dona tenia significades marques al coll que revelaven que havia estat estrangulada.

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació i ha detingut el marit com a presumpte autor de l’assassinat de la seva dona.

Per aquest dissabte a les 17.00 h hi ha convocada una concentració de rebuig a la pinada de Santa Ponça.

Mostres de rebuig

Des de primera hora les mostres de rebuig a aquest assassinat s’han anat succeint.

La formació MÉS ha emès un comunicat en el qual condemnava els fets. La formació ecosobiranista ha volgut recordar que des de l’IB-Dona «s’està fent feina per elaborar una Llei d’igualtat que doni un marc formal per poder treballar i anar canviant la consciència de la societat des dels diferents àmbits com l’educatiu, el sanitari i d’altres».

Per la seva banda la presidenta de l’Institut de la Dona, Rosa Cursach, afirmava aquest amteix dissabte que «el masclisme mata, ja que, hi ha homes que pensen que les dones són seves i que les poden matar».

Cursach ha expressat la seva preocupació perquè aquesta xacra no té la rellevància que hauria de tenir. Segons la darrera enquesta del CIS, només un 1,2% de la població diu que la violència masclista és una de les seves tres primeres preocupacions. «Fins que el 90% de la població no ho tengui com a prioritat, la violència continuarà, i a vegades significarà la mort de dones».

El batle de Palma, José Hila, a través del seu compte personal de Twitter deia:

«Una mujer asesinada por su pareja en #Calvià. Condena absoluta al machismo que mata #BastaYa»

La Candidatura d’Unitat Popular de Palma (CUP), també a través del seu compte de Twitter piulava:

«Des de CUP-Palma condemnam aquest nou assassinat masclista i instam a la població i administracions a aturar aquesta xacra! PROU masclisme!»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.