Setmanari d'informació local - 138 anys

El camí de Ternelles serà privat

1268
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha anul·lat la la servitud de pas del camí de Ternelles, a la localitat de Pollença, la qual cosa restringeix l'accés públic a la mar i a la fortalesa de la zona.

Mitjançant una sentència ja ferma, la Sala del Contenciós-Administratiu ha estimat el recurs que va interposar Menani, l'empresa propietària de les finques que transcorren pel camí, en contra de l'Ajuntament de Pollença i de la lliure circulació de ciutadans pel camí.

El tribunal al·lega que ha de prevaler, per damunt del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença, el que estableix el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN), que determina que l'ús recreatiu i turístic, i en conseqüència el bany, està prohibit en la platja d'Es Castell així com en la fortalesa del Castell del Rei.

La Sala considera que tots dos paratges es troben en una zona d'exclusió pel seu alt valor ecològic i mediambiental, permetent-se únicament els usos científics i de conservació en el lloc, una regulació restrictiva que predomina així mateix sobre el que preveu el Pla Territorial de Mallorca i és més una de les excepcions que contempla la Llei de Costes.

En concret, el camí d'accés a la forteleza té 5,1 quilòmetres mentre que fins a la cala d'Es Castell cal recórrer 9 quilòmetres. Per accedir a tots dos llocs pel Camí de Ternelles era necessari obtenir autorització de l'Ajuntament, prèvia sol·licitud. El Consistori permet un trànsit màxim de vint persones per dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.