Setmanari d'informació local - 138 anys

Iniciat el procés per a recuperar el Consell de la Joventut

1263

La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, ha presidit avui la primera reunió d'aquesta legislatura de la Conferència sectorial en matèria de joventut, l’òrgan de coordinació entre el Govern de les Illes Balears i els consells insulars pel que fa a les polítiques en favor del jovent. L’han acompanyada el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà.

Per part del Consell Insular de Menorca hi han assistit la vicepresidenta primera i consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Susana Mora, i el director insular de Joventut, Ocupació i Innovació, José Carbonell.

La Conferència està integrada pel titular de la Conselleria del Govern competent en matèria de joventut i pels consellers competents en la matèria dels respectius dels consells de Menorca, d’Eivissa i de Formentera. Malgrat que no en forma part, perquè no té les competències transferides, també hi ha participat el Consell de Mallorca. D’aquesta manera, també han estat presents en la trobada els consellers de Mallorca, Jesús Juan Jurado, d’Eivissa, David Ribas, i de Formentera, Vanessa Parellada, acompanyats pels seus respectius directors insulars. 

Camps ha recalcat la importància de reunir aquesta Conferència, tenint en compte que ja s’ha iniciat el procés per recuperar el Consell de la Joventut de les Illes Balears, a través de l’elaboració del decret pel qual es crea com a òrgan col·legiat de l’Administració autonòmica. En aquest sentit, ha destacat que l’esborrany crea les bases per a la constitució dels consells de la joventut d’àmbit local i insular, amb la qual cosa «la col·laboració de les entitats locals serà cabdal per recuperar formes de participació juvenil».

La responsable autonòmica també ha avançat la intenció del Govern d’actualitzar la normativa en matèria de joventut i lleure, especialment la d’activitats de temps lliure, en les quals cada estiu hi participen prop de 16.000 infants i joves.

La consellera ha destacat que la celebració d’aquesta primera Conferència sectorial no es podia fer en un moment millor, l’inici del nou mandat. «Suposa una primera presa de contacte entre els nous responsables en matèria de joventut sorgits del canvi en les institucions i ens permet començar una etapa en l’elaboració de polítiques de joventut que volem que estigui marcada per la col·laboració i el consens».

«Esper que aquestes reunions donin com a resultats polítiques i accions de consens per a un col·lectiu cabdal a la nostra comunitat, com és el del jovent, format per unes 180.000 persones», ha afegit.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.