Setmanari d'informació local - 138 anys

Matas es nega a declarar per l'adjudicació de Son Espases

1257
Jaume Matas en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

L'expresident del Govern Jaume Matas s'ha acollit aquest dimecres al seu dret de no declarar en el marc de la causa que investiga el presumpte tripijoc en el procés de l'adjudicació de l'Hospital de Son Espases. Matas ha anat als jutjats de Via Alemanya de Palma mitja hora abans de l'hora a la qual estava citat.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, havia citat Jaume Matas en qualitat d'imputat arran del presumpta manipulació en el procés d'adjudicació de l'hospital de Son Espases, els suposats tractes de favor realitzats i el possible pagament de comissions en el marc d'aquesta operació.

Castro va obrir l'1 de setembre la ronda de declaracions prevista en aquest cas. La ja exconsellera de Salut Aina Castillo va relatar aleshores que Matas va donar instruccions perquè l'oferta guanyadora recaigués en mans d'OHL, si bé posteriorment va advertir que hi hauria «problemes polítics» si l'hospital no era adjudicat a una de les empreses de Florentino Pérez.

De fet, va ser finalment la UTE formada per Dragados -pertanyent a ACS i aquesta propietat de Pérez-, FCC, Melcior Mascaró SL i Llabrés Feliu S.A. la que es va fer amb el contracte de les obres.

Matas, però, va assegurar davant el fiscal anticorrupció Pedro Horrach que mai va donar ordres perquè fos manipulat el procés sinó que en tot moment es va preocupar perquè el procediment administratiu fos «pulcre i objectiu».

L'expresident va ser interrogat el novembre de l'any passat a la presó de Segòvia, on es trobava complint una condemna de nou mesos de presó per un delicte de tràfic d'influències pel primer judici de l'anomenat cas Palma Arena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.