Setmanari d'informació local - 138 anys

Greenpeace celebra la paralització de nous contractes d'importació de residus de fora de les Balears

1242

El Consell, amb els únics vots en contra del PP, ha aprovat la moció del Pi-Proposta per les Illes que demanava la paralització de nous contractes d'importació de residus de fora de les Balears per cremar a la incineradora de Son Reus.

L'organització ecologista internacional, Greenpeace, ha celebrat aquesta decisió i ha recordat que «la nostre entitat ja denunciava en el seu informe Radiografia social del medi ambient a Espanya la trama de corrupció denominada "Operació claveguera", que va posar al descobert una trama entre l'anterior Consell i diverses empreses concessionàries del servei de recollida de residus».

Mentre que 37 municipis ja han apostat per la recollida de residus selectiva porta a porta, que permet assolir nivells de recuperació del 70%, el PP aprovava al gener un pla per a importar gairebé dos milions de tones de residus fins al 2020, procedents d'Irlanda i Itàlia. Amb la crema d'aquests residus augmentarien els beneficis per a l'empresa concessionària de tot el complex de Son Reus (TIRME, participada per Endesa i Iberdrola), però són els mallorquins i mallorquines els qui, segons Greenpeace «paguen amb la seva salut la irresponsabilitat política d'optar per la crema de residus en lloc d'apostar per sistemes de recuperació i reciclatge».

Un pic més, el paper de les entitats socials ha estat fonamental, i la pròpia consellera ha assenyalat que la decisió de paralitzar les importacions s'ha pres després de diverses reunions amb la plataforma 'No volem ser el femer d'Europa', Amics de la Terra, Grup d'Ornitologia Balear (GOB) i Greenpeace.

Des de Greenpeace celebren la iniciativa i animen els municipis de Mallorca i de la resta de l'Estat «a optar per sistemes de recollida com el 'porta a porta'». Segons l'entitat ecologista: «No hi ha justificació per seguir utilitzant els doblers públics en instal·lacions contaminants ni en subvencions a grans empreses que destrueixen el medi ambient i afecten la salut de les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.