Setmanari d'informació local - 138 anys

La FAPA surt satisfeta de la primera reunió amb Armengol

1205

La primera reunió entre la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes i la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tengut lloc aquest dimarts en un to «molt constructiu», segons FAPA. L'entitat ha assegurat que es va arribar a «conclusions molt interessants».

FAPA va agair la reunió a Armengol, ja que per a la federació, un contacte tan directe amb els governants «és del tot nou». L'entitat va exposar, a continuació, la seva sorpresa davant la primera proposta de la Conselleria d’Educació en matèria d’ajudes de menjador o sobre el sistema de reutilització de llibres perquè esperaven «haver pogut treballat prèviament amb l’administració aquestes propostes» per fer les seves aportacions i es varen trobar «amb la notícia als diaris directament».

En aquest sentit, la Presidenta va coincidir amb FAPA en la necessitat de fer possible la participació real de les famílies i de les comunitats educatives i quedare d'acord en que «cal aprofitar tots els espais per fer aportacions i construirsolucions plegats, famílies-administració, abans de fer públiques les propostes».

D’altra banda, també varen coincidir en la necessitat «de demostrar fins a quin punt l'educació és una prioritat» i per això un moment important és en la redacció dels Pressuposts Generals. En aquesta mateixa línia cal quantificar, no sols les partides que afecten als docents, sinó quantificar i comprometre al més aviat possible les partides que afecten a la resta de la comunitat educativa en temes tan importants com els menjadors escolars, els llibres de text, els programes de suport, el Pla de xoc per
Infraestructures ... «tots temes que encara no ens han concretat».

FAPA Mallorca va presentar a Armengol alguns dels seus projectes, com el Projecte FERYA per l’empoderament de  les famílies en matèria de prevenció de consum d’alcohol o el projecte 'Llegim en família', de motivació de la lectura per a potenciar l’èxit escolar. La Presidenta es va interessar per conèixer objectius, resultats i recursos amb els que comptam per estudiar, si escau, la implicació de les conselleries oportunes.

També es va parlar de la importància del Pacte Social per l’Educació, de la prudència política  que cal aplicar per aprofitar les energies que s’han invertit des de les Comunitats Educatives a les Illes i de com s'hauria de fer per caminar en bloc cap a la desitjada estabilitat del sistema.

Des de FAPA Mallorca valoren molt aquest tipus de reunions «perquè mantenen als nostres polítics connectats amb la realitat del carrer» i esperen «repetir entrevista amb la freqüència que sigui oportuna».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.