Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reaccions a la mort de Climent Garau

Es succeixen les mostres de condol per part de les institucions, entitats i particulars

1158
Climent Garau durant un dels seminaris que el Grup Blanquerna ha organitzat. | Marc Ordinas i Llopis

Les reaccions per la mort de Climent Garau han estat immediates. La tristesa pel decés del militant històric del PSM, cofundador del Grup Blanquerna i ex President de l’Obra Cultural Balear ha estat expressada per totes aquestes associacions i també per part de les màximes autoritats de les illes.

El Govern ha emès un comunicat oficial on diu de Garau que va ser «una figura cabdal en la defensa de la llengua i la cultura de les Illes Balears des d’una visió nacionalista, humanista i progressista». A títol personal, la presidenta de l'executiu, Francina Armengol, ha publicat un tuit en què deia: «Ens ha deixat Climent Garau. Un gran lluitador del nostre país, magnífica persona i bon amic. L'enyorarem!».

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha dit sobre Garau a Facebook: «Avui ens ha deixat en Climent Garau, però ens llega un exemple de compromís amb el país, la seva llengua i la seva cultura; i personalment, em deixa un record entranyable de les estones compartides com a alumne seu i com a participant del Blanquerna. Era realment una bona persona, tan enyorada a partir d'ara com estimada fou en vida.»

L’Obra Cultural Balear ha enviat un comunicat en el qual «lamenta profundament la mort de Climent Garau...qui va ser elegit president de l’Obra Cultural Balear el 1970, substituint el primer president, Miquel Fortesa». I ha recordat que durant la seva presidència, «l’entitat experimentà un fort creixement en nombre de socis, a més d’augmentar considerablement la seva presència pública arreu de les Illes Balears en uns anys de forta efervescència social, cultural i política».

De la seva banda, el Grup Blanquerna ha afirmat que «tendrà sempre present l'exemple de generositat, ètica insubornable, compromís, coherència i estimació a la nostra llengua, cultura i País, de Climent Garau». S'ha de tenir en compte que el Grup Blanquerna nasqué l’any 1985, per impuls de Climent Garau, amb el suport de Francesca Bosch, Pere Llabrés i Josep Maria Magrinyà. L’any 2013 l'assemblea del Grup Blanquerna decidí nomenar Climent Garau com a President d'Honor. Actualment el Grup Blanquerna està preparant els acte del seu 30è eniversari i el seu Seminari anual. Ambdues activitats inclouran homenatges a Climent Garau.

Des del PSM l'han definit com a «ferm defensor i activista incansable per la llengua, la cultura i el país».  

De la mateixa manera, El Pi ha expressat el seu dol dient que es trobarà a faltar «la seva capacitat d'anàlisi, la seva empenta i la seva gran tasca a favor del catalanisme social i polític». 

Nombrosos particulars han expressat també la seva tristesa a les xarxes socials.

També el secretari general de MÉS, Biel Barceló, ha expressat el seu condol a través del Facebook i ha recordat: «Encara tenguerem el seu suport fa tres mesos» – en referència a la campanya electoral.

Garau va morir la matinada de dissabte. La vetlla serà demà diumenge, 30 d’agost, al tanatori del Bon Sosec, de les 16:00 a les 20:00 h. El funeral es farà dilluns, 31 d’agost a les 20:00 h. a la Seu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.