Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA felicita l'Ajuntament de Palma pel tancament del negoci il·legal del Castell de Sant Carles

1126

Segons ARCA, els promotors del Chill-out han demostrat «una absoluta insensibilitat amb el Patrimoni. Han posat una barrera visual que impossibilita la contemplació del monument i han modificat els volums interiors amb tarimes i piscina que fa irreconeixible els usos originals de la Fortalesa».

I afegeixen que haver triat «una vegetació i il.luminació nocturna en tons roses i violetes que afegits al nom de l’establiment: Lolita Beach recordaria una altra cosa en lloc d’un element històric de fa uns segles». Recorden que, en qualsevol cas, no hi havia cap intenció d’atreure clientela en base als valors patrimonials, si no aprofitar un lloc privilegiat, que és públic, per fer negocis aliens a l’entorn i al respecte pel Patrimoni.

ARCA es reunirà pròximament amb el nou responsable d’Autoritat Portuària i li demanarà que adopti criteris Patrimonials en les seves decisions. Lamenten l'actuació d'Alberto Pons en aquest tema i confien en que el nou responsable canviï radicalment la postura sobre molts altres temes que afecten al Patrimoni i són de la seva responsabilitat com el futur dels Fars i el Port de Palma.

ARCA: «L’Ajuntament de Palma ha assumit la seva responsabilitat»

La Llei de Ports diu clarament que si es proposen obres i activitats dins domini d’Autoritat Portuària però no tenen a veure amb necessitats marítimes o portuàries, es necessiten permisos municipals.

Però ARCA recorda que també el Consell Insular, l'Autoritat Portuària i el Ministeri de Cultura han de fer la seva feina envers el patrimoni cultural

«Queden pendents ara les actuacions que ha de dur a terme les altres autoritats, en aquest cas i altres, per respectar i conservar el patrimoni cultural de tothom, al marge de qüestions administratives i competencials. Demanam que actuïn i que es mostrin vigilants en aquest tipus d'actuacions», afirmen en un comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.