Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort farà analítiques de sang als cavalls de les galeres de Palma

Aquest divendres tendrà lloc una nova concentració per protestar-hi en contra

1112

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest divendres que, com a primera novetat en relació als controls dels cavalls de les galeres, a les revisions veterinàries ordinàries que duen a terme els tècnics a la caserna de Sant Ferran, ara es realitzaran també analítiques de sang «que indiquin amb més exactitud la situació de l'animal».

El Consistori informa en un comunicat, que aquesta iniciativa forma part de les mesures que està incorporant Cort aquest estiu per a garantir de forma rigorosa que els 61 cavalls adscrits al servei de 28 galeres estiguin en bon estat de salut.

La tinent de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha assenyalat que, amb aquestes analítiques, que comptaran amb la supervisió d'agents de la Policia Muntada de Palma, «es pretén assegurar que cap cavall en estat anèmic o amb problemes de hepàtics estigui realitzant el servei».

Protesta

Justament aquest divendres a les 18h I.C.A. Animalista ha convocat al Passeig del Born una nova protesta pacífica «per tal de mostrar el rebuig a l'explotació que pateixen els equins». Més de 150 persones ja han confirmat la seva assistència a través de Facebook.

Controls horaris

D'altra banda, veterinaris municipals estan realitzant tres inspeccions horàries al dia, tres dies per la setmana, en les dues parades del carrer Conqueridor i de la Seu, amb l'objectiu d'evitar que els cavalls facin així més hores de treball de les permeses .

Aquests controls s'executaran mitjançant la revisió dels xips dels cavalls, la qual cosa permet a més de confirmar que són efectivament els animals que estan donats d'alta en el servei. De fet, durant les inspeccions ja s'ha detectat un cavall que no estava donat d'alta.

Millores a mitjà termini

De forma paral·lela, l'àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal està estudiant modificacions del'actual reglament de galeres per garantir el benestar animal i millorar el servei per als turistes, amb una millor informació sobre el patrimoni cultural i les tarifes.

Igualment, l'Ajuntament està treballant en trobar a mig termini una alternativa a l'actual parada de galeres del carrer Conqueridor a causa del «sobreesforç, l'estrès i el perill», que suposa que els animals romanguin aturats sobre la pendent d'aquest carrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.