Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal promet fer feina en els espais marins protegits de les Balears

1072

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, s'ha compromès aquest dilluns amb el vicepresident de l'organització conservacionista Oceana, Xavier Pastor, a treballar en els espais naturals marins que considera «una assignatura pendent» a les illes.

Vidal ha escoltat avui les principals reivindicacions d'Oceana a una primera presa de contacte en la qual el dirigent de l'ONG li ha exposat un llistat de temes que considera que s'haurien d'abordar durant aquesta legislatura, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Alguns d'ells fan referència a les ampliacions de les reserves marines existents mentre que altres se centren més en la pesca, sobretot en la d'arrossegament, atès que algunes flotes no compleixen la normativa, ha explicat Pastor.

El conseller, acompanyat de la directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, ha mostrat bona predisposició davant les reivindicacions d'Oceana.

Vidal ha admès que els «espais naturals marins» són »una assignatura pendent» que es pretén impulsar des de la Conselleria, amb la intenció de «millorar tot el que és la conservació de l'entorn marí i que el sector pesquer pugui seguir treballant, aportant un producte de qualitat sense causar perjudicis».

El conseller també ha anunciat que el president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, i el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, faran un front comú contra les prospeccions petrolíferes a les Illes Balears i seran els interlocutors amb les entitats ciutadanes que s'oposen contra aquests projectes.

Vidal ha expressat la seva oposició als projectes de prospeccions que segueixen la seva tramitació, després que Cairn Energy renunciés al que va plantejar entre València i Eivissa.


Xavier Pastor ha recordat que l'organització ha reclamat l'ampliació del Parc Nacional Marítim-Terrestre de Cabrera i la creació d'un nou parc nacional marítim al canal entre Mallorca i la Pitiüses.

Pastor ha detallat al respecte que «serien grans àrees protegides que impedirien pràcticament la possibilitat de les prospeccions i blindarien aquestes zones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.