Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Verger: «Després d'aquest viacrucis, tornaré a la política amb moltes més ganes»

1067

El Tribunal que investiga l'anomenat "cas Trens” ha confirmat que a Biel Vicens i Antoni Verger (MÉS per Mallorca) no  se'ls imputa cap delicte. El cas Trens fa referència a una investigació judicial que va començar amb la denúncia del gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca i membre del Partit Popular José Ramón Orta, i que actualment resta suspesa perquè varen aparèixer nous documents que podrien deixar en no res l’acusació. Els dos polítics de MÉS varen recórrer davant l’Audiència Provincial i demanaren l’arxivament de la causa, una vegada aquesta havia quedat paralitzada perquè la Fiscalia va detectar que una part de l’expedient sobre el qual es basa la denúncia, la compra d’uns vagons de tren per part de SFM, no havia estat aportada pels denunciants.

dBalears.cat ha parlat amb Antoni Verger sobre aquests fets.

Estau content per la resolució del Tribunal...

Sí, perquè és molt clara i rotunda, deixa clar que no se'ns imputa cap delicte. Òbviament estam satisfets perquè fa molt de temps que defensam això.

La tranquil·litat encara no és absoluta.

No ho és perquè encara queda la darrera passa que és l'arxivament definitiu de la denúncia. El fet que s'hagi reconegut que no estam imputats és una passa important, però en aquest viacrucis judicial encara falta la darrera estació que és l'arxivament definitiu. Confiam que no es torbarà gaire. Vull recordar que es tracta d'una operació que a la SFM s'ha fet tota la vida i que va tenir una tramitació impecable.

Emprendreu accions legals contra José Ramón Orta?

Sempre he dit que sí. Hem d'esperar l'arxivament definitiu, però és per una qüestió d'interès general. No es pot denunciar en fals com ha fet Orta, això no pot quedar impune. Hem de desterrar aquestes conductes de la vida pública. No es pot jugar tan brut.

Cal recordar que aquesta denúncia forma part de l'estratègia del PP i que va ser dissenyada dins el despatx de presidència, per Antonio Gómez, amb el vist-i-plau de José Ramón Bauzá.

Una vegada està clar que no teniu cap imputació, sereu el candidat de MÉS a les eleccions generals?

Més ha de fer unes primàries per decidir els seus candidats. Encara que soni a tòpic, estic a disposició del que trobin els meus companys de MÉS. La veritat és que la imputació ha estat com una llosa.

Però teniu decidit continuar fent política.

Sí, continuaré en política. Després d'aquest viacrucis, tornaré amb moltes més ganes, per servir aquest projecte de MÉS en què crec i amb el qual em sent molt identificat.

Com valorau les primeres setmanes de governs d'esquerres?

Molt bé. S'han fet moltes coses positives en poc temps, com són el retorn de les targetes sanitàries a les persones a qui se'ls havien retirades, la derogació del TIL, la revisió del Pla hidrològic, plantar cara a la LOMQE, el retorn a l'Institut Ramon Llull...

I a l'Ajuntament de Palma?

Estic especialment satisfet del que s'ha fet a l'Ajuntament de Palma, on s'han duit a terme polítiques molt positives.

En alguns casos m'han demanat consell. Crec que hi ha un canvi i es comença a notar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.