Setmanari d'informació local - 138 anys

Camargo: «No ens doblegarem als interessos de cap lobby»

1047
Laura Camargo (Podem) al Parlament. | Marc Ferrà

La portaveu del grup parlamentari de Podem, Laura Camargo ha assegurat aquest dimecres que de les polítiques recollides als 'Acords pel canvi' en matèria de turisme es duran a terme, «principalment la regulació del tot inclòs, el lloguer vacacional i l’impost turístic, central per redistribuir els recursos del turisme a la societat balear i perquè la càrrega impositiva no la pagui sempre la ciutadania».

«No ens doblegarem als interessos de cap lobby», ha sentenciat Camargo. Ho ha fet abans d’entrar a una reunió entre ella mateixa i els diputats Alberto Jarabo, Monserrat Seijas, per Menorca i Aitor Morrás, per Eivissa, amb la presidenta de la FEHM, Inma de Benito, que ha tingut lloc a la seu del grup parlamentari de Podem.

Els diputats de Podem han destacat també que les Balears «no podem ser al mateix temps record en turistes i en precarietat». De fet, han afegit, «al sector 9 de cada 10 contractes són temporals i freqüentment es dóna un frau d’hores entre les que es declaren i les treballades, segons asseguren fonts oficials».

Des de la formació es queixen que «en aquest moment en què tothom es felicita per una gran campanya turística, nosaltres volem recordar a aquells que ara mateix estan treballant i moltes vegades en situacions de precarietat». I exigeixen «el compromís de la federació amb les condicions laborals dels treballadors i treballadores i assumir la responsabilitat que els hi correspon dins del seu sector». Principalment, diuen, «volem un compromís amb la desestacionalització i amb el sector turístic perquè podem donar un valor afegit a les illes amb productes com el turisme de la gent gran o el turisme accessible».

Respecte a la moratòria dels grans establiments i al decret llei que protegeix la llei de Comerç, Podem assegura que «la crisi l’han pagada els comerços de proximitat. La crisi s’ha utilitzat sempre com a estafa i ha servit als poderosos per desregular el sector fent encara més mal al comerç de proximitat i als seus treballadors i treballadores».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.