Setmanari d'informació local - 138 anys

Alternativa per Pollença denuncia que EMSER fa contractes botant-se el procediment com a empresa pública

El partit municipalista creu que el gerent d'EMSER no té clar que està gestionant un servei que no és del sector privat i que té el seu propi 'modus operandi'

1027

El partit Alternativa per Pollença denuncia que el gerent de l'empresa pública EMSER no ha seguit el procediment de contractació així com marca la llei. Segons estableix la legislació, la contractació de personal per cobrir els llocs de feina s'ha de fer a partir d'un borsí. En cas de no existir el borsí, s'ha d'informar els delegats sindicals i fer-los partícips del procés de selecció, així com fer difusió de l'oferta de feina utilitzant mitjans públics, incloent la ràdio municipal. Alternativa per Pollença ha informat que ni s'ha recorregut al borsí de treball (perquè el gerent assegura que ha caducat, mentre que el delegat sindical sosté que no), ni tampoc s'han dut a terme cap dels altres punts previstos en la legislatura.

Pel que fa a la polèmica amb el borsí de treball, ve derivada d'un error en la redacció quan es va publicar al BOIB. Pel que explica Alternativa per Pollença, hi havia un espai buit en la clàusula que determinava els anys de durada del borsí. Per aquest fet, segons diuen, el gerent interpreta que la durada era només d'un any, per la qual cosa ja estaria caducat, mentre que el delegat sindical sosté que no és així.

El partit creu que no hi ha una «intencionalitat política» darrere aquesta mala praxi, però que demostren que el gerent d'EMSER no té «consciència d'estar gestionant una empresa pública, amb el que això comporta, i actua com si estigués treballant a una empresa del sector privat». Per això demanen al batle de Pollença, Miquel Àngel March (Junts Avançam) que actuï per impedir que es tornin a repetir aquestes actuacions, ja que pensen que una empresa pública «no pot fer el que li dóna la gana». Alternativa per Pollença pensa que la manera d'actuar i els «mals vicis» del gerent ve de l'època de l'anterior batle del PP, Tomeu Cifre, perquè no era «l’anterior equip de govern no era un gran amant de la cosa pública ni de la transparència en la gestió». Per això demanen al nou batle que «prengui mesures perquè l’empresa, i sobretot la seva gerència, obri d’acord a la llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.