Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents negociaran globalment les reivindicacions de la vaga amb la Conselleria a partir de l'agost

1014

La reunió de l'Assemblea de Docents d'aquest dimecres ha donat com a resultat l'aprovació d'establir negociacions globals amb la Conselleria d'Educació per tal de tractar tots els punts reivindicatius del Comitè de Vaga de l'organització. Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea de Docents explica que per a això el Comitè de Vaga s'haurà de reunir la setmana que ve per fer una calendarització de quan es negociarà cada punt, perquè està previst que al voltant del 5 d'agost es faci la primera reunió amb la Conselleria. Aicart sentencia: «No hi ha cap punt a tractar que sigui més important que un altre; tots són igualment essencials». No obstant això, Iñaki Aicart assegura que de cara a establir la calendarització i l'ordre en què es tractaran els punts sí que se seguiran criteris «d'urgència», és a dir, que les mesures que són imprescindibles per començar el curs seran les que primer es posaran damunt la taula.

A banda d'això la reunió també va servir per parlar d'altres aspectes. D'una banda, l'Assemblea valora «positivament» la redacció final de l'esborrany de substitució de baixes de la Conselleria perquè inclou «gairebé totes les propostes que el Comitè de l'Assemblea va posar sobre la taula a la reunió de dilluns passat per tal de millorar el text». Aquest document s'ha aprovat avui en el Consell de Govern.

Un altre punt tractat a la reunió i que segueix essent, potser, el més polèmic per l'organització és «la distància en el posicionament» sobre la LOMQE que hi ha entre el Govern i L'Assemblea de Docents. Per això, es va acordar que es «demanarà al govern que solucioni totes les conseqüències negatives que la implantació de la LOMQE tengui sobre les plantilles i les àrees més afectades». Sobretot, es va destacar el fet que el mateix Govern «admetés» que amb les «accions empreses per minimitzar la LOMQE no es pot garantir la formació integral de l'alumnat que començarà primer d'ESO el pròxim curs».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.