Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort establirà un protocol «contundent» per controlar els locals sense llicència

973
L'entitat Arca denuncià les activitats que es desenvolupen a la fortalesa del dic de l'oest. | Arca

L'Ajuntament de Palma actuarà amb contundència amb els locals que no tinguin llicència d’activitats. Cort ja treballa en el nou protocol d'actuació que ha de permetre una màxima coordinació entre la Patrulla Verda, la regidoria de Seguretat Ciutadana i la regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

«Si algú es pensa que pot tenir un local obert o fer obres sense tenir la llicència corresponent, va molt equivocat. S'ha d'acabar la barra lliure de les obres il·legals», ha assegurat Antoni Noguera, tinent de batle de Model de Ciutat, qui ha alertat que «aquest equip de govern té molt clar que s'ha d'actuar amb contundència davant qualsevol il·legalitat».

De fet, aquest nou protocol, més àgil, eficient i contundent, que s'està definint encara, ja s'ha començat a posar en pràctica davant la denúncia feta per ARCA. L'entitat proteccionista del patrimoni va fer arribar a l'àrea d'Urbanisme les proves que demostren que un local situat a la Fortalesa de Sant Carles, al dic de l'oest, està obert al públic. L'Ajuntament de Palma va comprovar divendres mateix que els propietaris no tenen llicència d'activitats, i que mai han tingut llicència d'obres atorgada pel consistori municipal.

«A partir de la denúncia de l'entitat ARCA, l'Ajuntament de Palma ha reaccionat amb rapidesa i contundència. Urbanisme va emetre ahir mateix una ordre per tal que la Patrulla Verda de la Policia Local inspeccionés el local». Noguera relata que fruit de la visita a l'establiment es va comprovar que hi ha activitat i dilluns les dues àrees de Seguretat Ciutadana i Urbanisme, valoraran l'obertura d'expedient sancionador.

El tinent de batle afirma que aquests propietaris han vulnerat reiteradament les normatives urbanístiques i de protecció del patrimoni. «Han fet obres en un BIC, sense llicència d'obres, sense que la Comissió de Patrimoni hagi emès cap informe, i ara han inaugurat el local al públic. Aquesta manera d'actuar és totalment inacceptable», ha afirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.