Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat pren possessió de la presidència del Consell de Mallorca

880
Noguera i Ensenyat a la seva arribada a la cambra insular. | E.P.

El cap de llista de MÉS per Mallorca al Consell en les passades eleccions, Miquel Ensenyat, ha pres possessió del càrrec de president de la institució insular aquest dissabte, en una cerimònia en el Palau del Consell a Palma, després d'aconseguir el suport de PSIB i Podem, que li han garantit 18 vots favorables a la seva investidura enfront de 12 en contra i 3 abstencions.

La Taula ha proposat com a candidat a Miquel Ensenyat, de la coalició MÉS per Mallorca, en ser el que ha aconseguit més suports. Francesc Miralles (PSIB) i Jesús Jurado (Podem) seran el vicepresident primer i segon.

Ensenyat ha arribat al Consell poc abans de les 11.30 hores, on s'ha fotografiat amb diversos transeünts. Després ha entrat a l'edifici acompanyat del segon tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament de Palma Antoni Noguera.

L'acte, al que també han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Parlament, Xelo Hortes, ha començat amb la constitució de la Mesa d'edat, formada pels consellers electes de major i menor edat.

Posteriorment, s'ha nomenat als 33 consellers electes, que s'han apropat a la taula per prestar jurament «per la seva consciència i honor, amb lleialtat al Rei i a la Constitució i l'Estatut d'Autonomia», com dicta el protocol.

Com ja havien fet els candidats de MÉS i Podem en els actes constitutius d'altres institucions, han afegit «per imperatiu legal i sense renunciar al dret a decidir dels pobles», entre altres fórmules.

Finalitzat aquest apartat, Ensenyat ha estat designat candidat a la presidència després d'acreditar els suports necessaris, i ha realitzat el seu discurs de presentació de programa, en el qual ha assegurat que no és només el candidat de MÉS sinó també el del PSIB i Podem, per sol·licitar la confiança de la Cambra.

Institució qüestionada
Durant el discurs, Ensenyat ha admès que el Consell ha estat «una institució qüestionada», per la qual cosa ha insistit en la necessitat de millorar-la, i ha defensat el suport als més desfavorits davant una crisi «que ha resultat ser una gran estafa».

Ensenyat ha defensat també el suport a la indústria audiovisual, el foment de la participació, l'elaboració d'un nou Pla Territorial i un nou Pla de Residus i la col·laboració amb els Ajuntaments, entre altres assumptes.

Immediatament després s'ha procedit a la votació, on Ensenyat ha obtingut la confiança amb els vots favorables de MÉS, PSIB i Podem, l'abstenció del PI i el vot negatiu de PP i Ciutadans: en total, 18 vots a favor, 12 en contra i 3 abstencions.

Després del jurament del càrrec, i del lliurament de la vara de comandament per part de l'anterior presidenta del Consell, Maria Salom, han intervingut els representants de les llistes electorals.

Després del lliurament de medalles i distintius, s'ha pronunciat el discurs institucional de la presidència, amb el qual ha conclòs l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.