Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol agraeix l'esforç a la comunitat educativa durant la presa de posessió

També fa referència a la unitat de la llengua catalana i la germanor amb Catalunya i el País Valencià

871
Francina Armengol, envoltada per les autoritats. | UH. Joan Torres.

Francina Armengol ha fet un discurs emotiu durant la presa de posessió davant més de 400 persones convidades a la cerimònia, entre els quals hi havia també el ministre espanyol de justícia –al qual li ha demanat que retiri el projecte de finançament especial per a Balears que va impulsar a darrer moment José Ramón Bauzá.

Armengol ha començat el seu parlament fent referència a totes les dones lluitadores que l'han precedida, com Matilde Landa o Aurora Picornell, després d'assegurar que és per a ella «una gran responsabilitat» ser «la primera dona presidenta de les Illes Balears». L'exbatle republicà afussellat durant la Guerra Civil, Emili Darder, també ha estat una de les persones a qui ha fet referència amb orgull.

La socialista ha agraït als docents la seva lluita per la llengua, la cultura i l'educació.

En el seu primer discurs com a presidenta s'ha dirigit també al president socialista de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a qui s'ha oferit per fer feina plegats.

Ha assegurat que combatre les desigualtats, l'educació, el finançament i, en general, el diàleg, seran els principals objectius del seu Govern.

Armengol ha acabat el seu discurs amb el conegut vers de Bartomeu Rosselló-Pòrcel: «Tota la meva vida es lliga a tu, com en la nit les flames a la fosca», que ha fet extensible «a totes les illes», malgrat que fou escrit pensant en Mallorca.

Per acabar la ja Presidenta ha nomenat, un per un, els consellers i conselleres del seu Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.