Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca, Eivissa i Formentera també giren cap a l'esquerra

726
Tots els regidors de l'Ajuntament de Ciutadella, on només repeteixen de la passada legislatura cinc dels 21. | PSOE Ciutadella

En total, quatre dels vuit consistoris menorquins seran governats per l'esquerra. A Maó ha estat proclamada Conxa Juanola (Ara Maó), que governarà amb el PSOE. A Ciutadella, una altra dona, Joana Gomila (PSM MÉS per Menorca) presidirà un equip de govern tripartit, integrat també per PSOE i Gent. No obstant això, Alaior es manté en mans del PP i Misericòrdia Sugranyes revalida el càrrec com a batlessa. As Castell, va ser investit batle Lluís Camps (PP). A Sant Lluís, Montserrat Morlà de Volem Sant Lluís també fou proclamada batlessa d'un consistori tripartit amb PSOE i El PI. Mentrestant, a Ferreries, va prendre possessió Josep Carreras (Entesa), que presidirà la Corporació amb un pacte de govern amb el Partit Socialista.

Finalment, a la localitat des Migjorn Gran, el socialista Pere Moll va ser proclamat nou batle.

L'esquerra pren al PP tres dels cinc ajuntaments d'Eivissa

A Eivissa, els progressistes s'enduen tres del cinc ajuntaments de l'illa, la totalitat dels quals havia guanyat el PP l'any 2011. Els consistoris de la capital administrativa, Eivissa, així com els de Sant Antoni i Sant Josep, compten ara amb batles del PSOE, mentre que el PP conserva les batlies de Santa Eulària i de Sant Joan, amb majories absolutes de Vicent Marí i Antoni Marí.

La coalició ciutadana sorgida sota el paraigües de Podem ha servit de clau per atorgar la batlia de Vila al socialista Rafa Ruiz, un docent que ha exercit com a regidor els darrers quatre anys. El socialista Josep Marí Ribas 'Agustinet' torna a la batlia de Sant Josep amb un govern en minoria.

Sant Antoni tendrà un govern de centre esquerra amb un tripartit sorgit de l'aliança entre el PSOE de Josep Tur 'Cires', Reinicia Sant Antoni i El PI Evisssa.

Gent per Formentera govenarà amb majoria absoluta

A l'illa més petita de les Balears, l'esquerra sobiranista governa el Consell, que també fa les funcions d'Ajuntament, des de dissabte. Així, Jaume Ferrer torna a ocupar el càrrec de batle i president del Consell de Formentera. Cal recordar que els representants han passat de 13 a 17 a causa de l'increment de població.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.