Setmanari d'informació local - 138 anys

Els partits d'esquerres decidiran aquesta setmana qui presidirà el Govern

725
Els partits del pacte deicidiran aquesta setmana l'organigrama del nou Executiu. | Arxiu

Els partits d'esquerres afronten la recta final per aconseguir signar el pacte de Govern. Damunt la taula encara queda el problema que ha duit més divisió durant les negociacions: qui ocuparà la presidència i com s'estructurarà l'organigrama de l'Executiu.

Segons fonts consultades, MÉS podria cedir la presidència a la socialista Francina Armengol a canvi d'assumir les àrees de Govern de més responsabilitat. En aquest sentit exigirien als socialistes una vicepresidència i les àrees d'Educació i Sanitat.

Podemos, per part seva, no veu amb bons ulls l'entrada en un Govern dirigit pels socialistes però reclamen un canvi a l'esquerra. Per això podrien donar suport al nou Govern sense entrar a dirigir àrees de responsabilitat. En tot cas, tenen clar que no permetran un Govern presidit pel PP.

Mentrestant els partits han arribat a acords programàtics molt clars, com l'exigència d'implantar una taxa ecològica al turisme o bé l'obertura del palau de Marivent a la ciutadania. També han acordat l'aprovació d'una llei de consultes autonòmiques, insulars i local i la realització d'una auditoria pública de tots els comptes de l'Administració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.