Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 600 places docents no s'han cobert aquesta legislatura

686

La Federació de Treballadors de l'Educació d'UGT (FETE-UGT) ha denunciat avui dimarts que, durant la legislatura passada, no es varen reposar unes 600 places docents entre jubilacions i vacants de plantilles.

En un comunicat, el sindicat lamenta que la Conselleria d'Educació no hagi realitzat una Oferta Pública d'Ocupació (OPO) en quatre anys.

UGT calcula que amb la taxa de reposició del 10% dels anys 2012, 2013 i 2014 i del 50% enguany, establerta pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'haurien pogut convocar unes 130 places d'aquestes 600.

El fet de no haver realitzat aquesta OPO, com sí que han fet la majoria de comunitats autònomes, fa que les Balears siguin una de les comunitats que té un major percentatge de professorat interí. En l'ensenyament secundari supera el 30% del professorat i a primària és d'un 21%.

«Per recuperar aquestes places ara caldrà esperar que s'elimini aquesta taxa de reposició per part del Govern de l'Estat i es puguin convocar les places que s'han perdut durant aquests quatre anys», ha lamentat UGT.

El sindicat ha criticat la «pressa» que ha tengut l'administració autonòmica per aprovar els currículums de l'LOMQE i, en canvi, «no ha mogut ni un dit per donar un mínim d'estabilitat al personal docent i als centres a través de la convocatòria d'oposicions».

UGT ha desmentit les afirmacions de la consellera d'Educació en funcions, Núria Riera, que afirma que s'han contractat més docents; en realitat, el que ha passat, segons el sindicat, «és que s'han hagut de cobrir aquestes places amb professorat interí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.