Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI es planteja desconvocar la vaga indefinida

677

El sindicat majoritari de l'ensenyament, l'STEI, ja fa feina en la línia de la desconvocatòria de la vaga indefinida. Així ho ha assegurat aquest dilluns en un comunicat, en el qual explica que aquest dies estan coneixent i valorant «molt positivament» les línies de treball i les propostes que els possibles responsables del nou Govern duran a terme.

L'STEI augura un canvi «radical» en la política educativa respecte de la que s’ha mantingut fins ara, atenent els compromisos més importants que s’han donat a conèixer: la recuperació el diàleg i del consens amb tota la comunitat educativa; les bases de la futura Llei d’educació de les Illes Balears; la recuperació del pressupost d'educació i el seu increment progressiu; l'adopció de mesures polítiques, legals i educatives contra la LOMQE; la derogació del TIL i la Llei de símbols; la substitució immediata de les baixes docents; el pla de rehabilitació de centres públics; el pla de suport a l'educacio de 0 a 3 anys, i el manteniment dels preus dels màsters públics i estudis de grau en la franja baixa de la normativa estatal.

Per a l'STEI «és evident que aquesta llista d’actuacions suposa que els nous governants donen a l’educació la importància que té en les societats més avançades i es posen al costat de la comunitat educativa amb la intenció de treballar i de resoldre els conflictes i problemes que afecten el nostre sistema educatiu».

Recuperació de la Mesa Sectorial d'Educació

Des del sindicat remarquen que, amb l’anterior Govern, varen presentar «moltes propostes que foren rebutjades d’entrada a causa de la política d’enfrontament de Bauzá amb la comunitat educativa». De la mateixa manera, recorden també que la vaga «està convocada des del mes de setembre de 2013 i que, per part del Govern del PP, no hi ha hagut la més mínima voluntat de fer cap passa en la resolució del conflicte».

Finalment, el sindicat demana que la Mesa Sectorial d'Educació recuperi les seves funcions i esdevengui «novament» l'òrgan de presa de decisions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.