Setmanari d'informació local - 138 anys

L’acord pel pacte de govern entra en una setmana decisiva

667
Jarabo, Armengol i Barceló hauran de perfilar aquesta setmana el futur organigrama del Govern. | Arxiu

L’acord pel pacte de govern de la Comunitat Autònoma entra en una setmana decisiva. MÉS, Podem i PSIB hauran de perfilar l’organigrama després que les negociacions s’hagin vist enterbolides per la manca d’acord sobre la presidència.

Francina Armengol, lider del PSIB, continua amb el seu interès de presidir el nou Govern, mentre que Alberto Jarabo, de Podem,  es troba més proper a un Executiu liderat per l’econacionalista Biel Barceló. Segons fonts consultades, l’organigrama definitiu es començarà a debatre a final d’aquesta setmana, encara que ja hi ha hagut diverses reunions informals per intentar mitigar les desavinences.

Els tres líders polítics són conscients de la necessitat d’arribar a un acord per fer possible el canvi. Malgrat això, la constitució de la presidència podria suposar un escull molt mal de salvar en el cas que Podem no volgués entrar en un executiu liderat pels socialistes.  

Economia

Mentrestant, aquest cap de setmana han continuat les meses sectorials per decidir el nou programa de Govern. Entre altres qüestions tractades, s’ha decidit el programa en matèria econòmica. 

Entre les mesures que s’adoptaran hi ha la restitució del Consell Econòmic i Social, un pla estratègic i un pacte social per diversificar el model productiu, així com l’aposta per la qualitat turística i la modificació de la Llei de turisme.  

En aquest sentit, els partits també han acordat el traspàs de la promoció turística als consells, la revisió del traspàs recent al Consell d'Eivissa i la regulació del lloguer turístic.

L’acord també aposta per la revisió del pla estratègic de R+D+I, amb l’increment pressupostari de les partides. A la vegada, també s’han compromès ha elaborar un pla director sobre tecnologies, un pla director d’economia social i un nou règim energètic per a l’Arxipèlag. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.