Setmanari d'informació local - 138 anys

Mig miler d'estudiants surten al carrer en contra de les retallades i el 3+2

410

Mig miler d'estudiants s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Palma en el marc de la vaga d'estudiants de secundària i universitats convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Al principi de la manifestació, que sortia des de la plaça del Tub, els estudiants han fet esclatar una traca dins un poal en el qual hi havia la inscripció 3+2.

La protesta, que ha acabat a la Conselleria d'Educació, era l'acte central d'aquesta jornada de vaga. El manifest que s'ha llegit al final de la marxa ha denunciat, entre d'altres, «les incessants mesures que precaritzen el sistema educatiu» i que són les que «ens porten a voler dibuixar un nou model que neixi des de les estudiants i que sigui la culminació de l'educació que volem».

La Llei orgànica universitària, el pla Bolonya, la «imposició» de la LOMQE o del 3 + 2, han assegurat que són reformes que «que deixa a les estudiants com a simples mercaderies a mans de les empreses». Per últim han volgut denunciar que aquestes polítiques educatives són el resultat de la submissió als interessos privats i les empreses i que tenen al darrere el suport de la Unió Europea, els responsables de l'Estat espanyol i les autonomies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.