Setmanari Sóller

135
anys

Miquel Ferrà i Martorell Actualitat_down

Sóller » Opinió

Carcaixent, bona terra i... bona gent

|

La dita popular no era exactament així però a mi ja me val i crec que de no ser-ho cauríem en una evident injusticia. Ja sabeu el que és: una bella ciutat de més de 20.000 habitants, centre d’una hermosa regió tarongera. La seva església, la de Santa Maria, es remunta al segle XVI.

Sóller » Opinió

Mossèn Antoni Pons

|

Havia nascut a Palma el 8 de gener de 1888 i això, com deia el meu amic editor Miquel Font, d’una manera circunstancial, ja que els seus pares eren de Sóller, on hi tenien la seva residència habitual.

Sóller » Opinió

Roderic Jeffries

|

He llegit, durant aquestes forçades vacances, una novel·la d’un autor britànic no prou conegut encara, malgrat la seva esplèndida literatura, ‘Murder’s Long Memory’, creador de l’inspector mallorquí Enrique Álvarez, narració d’intriga amb final sorprenent.

Sóller » Opinió

La campana dels nàufrags

|

Tal dia com avui de l’any 1887 eren realitzats uns exercicis en el port a càrrec de la Junta Local de Salvament de Nàufrags, els quals foren dirigits per l’Ajudant de Marina, el tinent de navili Josep Palou i Ripoll i el cap de matrícules Francesc Ensenyat.

Sóller » Opinió

Lothar-Günther

|

"La rutina del submarí ha deixat de fer osca. Tot marxa altre cop normalment; ja ni tan sols trobam en els passadissos l’amuntegament d’objectes que han caigut com a conseqüencia de les sacsejades (sota càrregues de profunditat) que calia esquivar"

El metxer de Bunsen
Sóller » Opinió

El metxer de Bunsen

|

Es tracta d’un cremador de gas la qual flama és d’una gran intensitat calorífica. Es fa servir, encara avui, en els laboratoris de física i química. Aquest és degut a l’alemany Robert Wilhelm Bunsen (1811-1899), famós per haver col·laborat amb Kirchhof en l’invent dels primers mètodes d’anàlisi espectral. Ho conta en el seu llibre «A Short History of Chemistry-An Introduction to the ideas and Concepts of Chemistry» (1965), del no menys famós escriptor, científic I divulgador de ciència-ficció Isaac Asimov