Setmanari Sóller

134
anys

Juan A. Fernández Actualitat_down

Rentar-se les mans
Sóller » Opinió

Rentar-se les mans

|

Quant som a classe és el que més record als alumnes; rentau-vos ses mans! Un fet quotidià però de vital importància dins la cuina (i fora d’ella).
Si hagués de posar percentatges a la feina que feim a la cuina podríem dir que un 30 % és cuinar, un 40% escurar i fer net i la resta rentar-se ses mans.
Dins la cuina les nostres mans són la principal eina, i si no usaríem un ganivet o una espàtula bruta, tampoc hem d’usar les nostres mans sense fer-les netes.

Sóller » Opinió

Parlem de llibres (cuina menorquina)

|

Avui deixarem a un costat el davantal i ens asseurem còmodament al sofà per a "catar" un bon llibre de cuina. Una d'aquelles publicacions amb "solera". Es tracta del llibre de Pedro Ballester De Re Cibaria , un recull de la pastisseria i rebosteria de l'Illa veïna, Menorca.

Sóller » Opinió

Megasilvita (II)

|

Continuam el nostre viatge per la pastisseria i la decoració de la mà de Silvia Alcedo que des del seu blog: http://blogolosas.com/index.php?blogId=11 (Megasilvita) ens presenta el pastís: DORA LA EXPLORADORA.

Sóller » Opinió

Megasilvita (I)

|

Si fa unes setmanes vàrem conèixer el blog Azúcar con amor de na Conchin Requena, avui ens endinsarem també dins un espai dolç: www.megasilvita.com, ambdós lloc, web i blog, sortits de la bona mà de na Silva Alcedo Gutiérrez.

 

Sóller » Opinió

Un poc de dolç

|

Avui us proposo un parell de receptes dolces per al més llépols amb l'ou com a ingredient principal: Tocinillos, Torrijas, Púding i Galletes Arrissades.

Sóller » Opinió

Dedicat a tots els “papis"...

|

Per a aquesta setmana us proposo un viatge gastronòmic un poc especial per a commemorar el Dia del Pare... si us dic els següents noms d'elaboracions gastronòmiques o d'ingredients pot ser no us diguin res per ells tots sols: "Gazpacho", "Escalope", "Trufas", "Garbanzo " i "Paninni". Però si a la llista li afegim el nom d'una sopa tradicional dels Estats Units segur que ja ho podeu relacionar tot: Chowder.

Sóller » Opinió

“Azúcar con amor" (I)

|

Per a la jornada gastronòmica d'avui i de les properes setmanes, comptam amb la col·laboració de Conchin Requena Martínez, bloguera i pastissera per devoció. Cochín, d'ençà de l'any 2009 ens mostra les seves creacions al blog http://www.azucarconamor.es/; tota una experiència dolça que us convido a visitar.

Sóller » Opinió

“Azúcar con amor" (II)

|

La setmana passada vérem un del seus pastissos la " IPAD TARTA" . Doncs avui en coneixerem la seva elaboració: la base del pastís és el bescuit MSC, farcit amb crema de formatge i decorat amb fondant totes tres receptes molt aptes per fer aquest i qualsevol pastís .

Sóller » Opinió

Avui va de panses

|

Per a l'article d'aquesta setmana usarem una de les qüestions que arriben a n'aquesta secció: Sílvia demana: "Bon dia, tinc una pregunta pràctica: què s'ha de menjar en període d'exàmens? Hi ha alguna recepta màgica per afavorir la memòria? La meva àvia sempre em deia que s'havien de menjar cues de pansa... Té sentit això? Bé, si tens un moment i hi pots pensar...!"